Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 31 Ağustos 2016 - 11:58 Yorum: 0

Akar’dan 1 Eylül açıklaması

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti ) Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Dara Akar, 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle yazılı açıklama yaptı.

Akar’dan 1 Eylül açıklaması

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti ) Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Dara Akar, 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle yazılı açıklama yaptı.

Açıklamasında, insanlığın barışa su gibi ihtiyaç duyduğuna dikkat çeken Akar, "Bugünlerde birlik, beraberlik ve kardeşliğe her zamankinden daha çok ihtiyaç var. Acının ve gözyaşının olmadığı, sevginin paylaşıldığı bir dünya için her renkten insanın farklı düşüncelere rağmen ortak değerlerde buluşup, birbirlerinin farklılıklarına saygı duyması gerekir. Unutmayalım ki hiçbir buluş, hiçbir güzellik savaş ve kavga ortamında doğmamıştır. Biz de tüm farklılıklarımızla sevgi, saygı ve barış zemininde buluşarak, yaşıyoruz ve böyle de yaşamaya devam edeceğiz. Bugün Ortadoğu'da yaşanan acı hadiseleri büyük bir üzüntüyle takip ediyoruz. Ortadoğu'da yaşanan süreç, dünya barışının tesisi noktasında büyük bir risk teşkil etmektedir. Bir an önce gerçek adaletin sağlanması, bölgede devam eden düşük yoğunluktaki savaşın son bulması için herkesin üzerine düşeni yapması gerekir. Birleşmiş Milletler başta olmak üzere, uluslararası kuruluşların üstlendikleri misyon gereği artık ciddi anlamda girişimde bulunarak küresel anlamda barışa katkı sunmalıdır. Suriye ve Mısırın hak ettiği barış, huzur ve sükunete kavuşması için küresel anlamda bir girişimin olması gerekir. Türkiye'nin göstermiş olduğu hassasiyeti diğer bölge ülkeleri başta olmak üzere tüm dünya ülkelerinin göstermesi gerektiğine inanıyorum çünkü Ortadoğu'da barış sağlanamaması tüm dünyada sağlanamaması demektir. 1 Eylül Dünya Barış Günü'nün tüm insanlığa, ülkemize ve bölgemize hayırlar getirmesinin temenni ediyorum" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber