Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 10 Mart 2015 - 11:33 Yorum: 0

AKBB heyeti Azerbaycan'da

Hakan Tütüncü başkanlığındaki Akdeniz Belediyeler Birliği heyeti, Azerbaycan'da görüşme ve incelemelerde bulundu

AKBB heyeti Azerbaycan'da

ANTALYA (AA) - Kepez Belediye Başkanı ve Akdeniz Belediyeler Birliği (AKBB) Hakan Tütüncü, resmi görüşme ve incelemelerde bulunmak için beraberindeki heyetle Azerbaycan'a gitti.

Kepez Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Tütüncü, ziyaretinin ilk gününde Azerbaycan Belediyelerle Çalışma İş Merkezi Başkanı Mehdi Selimzade, Sumgayıt Belediye Başkanı ve Azerbaycan Belediyeler Birliği Başkanı Ebulfez Babayev ile bir araya geldi. 

Selimzade ve Babayev, dostluk ve kardeşlik bağının daha da güçlenmesi için iki ülke arasında kardeş belediyeler oluşturulmasını arzu ettiklerini ifade etti.

Tütüncü de AKBB ile Türk dünyası belediyeleri arasında kardeşlik hukukunun tesis edilmesine önem verdiklerini bildirdi.

Türk dünyasındaki belediyelerle birlik ve beraberliği, tecrübe paylaşımını gerçekleştirmeyi arzu ettiklerini belirten Tütüncü, "Daha önce KKTC  ile AKBB arasında çok kapsamlı kardeşlik protokolü imzaladık. Akdeniz Belediyeler Birliği ile Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği ve 6 ayrı belediye ile de kardeşlik ve işbirliği protokolü gerçekleştirdik. Birlik üyesi belediyelerimiz ile KKTC belediyeleri,  Azerbaycanlıların deyişiyle 'emektaşlık' etmeye başladılar" ifadesini kullandı.

İki ülke belediyeleri arasında işbirliğinin Azeri diasporasına da katkı sağlayacağını anlatan Tütüncü, şunları kaydetti:

"Benim şehrimdeki insanlar, Azerbaycan'ı çok sever ama Azeri diasporasından haberleri yoktur. Azeri diasporasının üzerinde durduğu Azerbaycan'ın milli ve haklı mücadelesine yerel düzeyde destek olma bakımından bu kardeşlik protokollerinin ve bunun neticesinde yapılacak çalışmaların önemli olacağını düşünüyorum. İki ülke belediyeleri arasında kültürel, sosyal etkinliklerinin, tecrübe paylaşımlarının bir an evvel başlatılmasında yarar görüyoruz."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber