Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 26 Haziran 2015 - 10:21 Yorum: 0

Akçadağ Kültür Merkezi'nde son durum

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 05.11.1992 yılında ilk ihalesi yapılan Akçadağ Kültür Merkezinin güçlendirmeyle tekrar inşaatına başlanılması kararı alındı.

Akçadağ Kültür Merkezi'nde son durum

MALATYA - Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 05.11.1992 yılında ilk ihalesi yapılan  Akçadağ Kültür Merkezinin güçlendirmeyle tekrar inşaatına başlanılması kararı alındı.

Akçadağ Kültür Merkezinin inşaatı ile ilgili olarak Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan tarafından resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, "Müteahhitliğini ACE İnş. San. ve Tic. Ltd. Şti.'nin yürüttüğü projeye uzun süre ara verilmesi nedeniyle son derece yıpranmış olduğundan güçlendirme gerekip gerekmediği yönüyle araştırmalar yapılmıştır.

Son olarak Karadeniz Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi tarafından hazırlanan ve Kültür ve Turizm Bakanlığı teknik elemanlarınca uygun bulunan "Güçlendirme Projesi" esas alınarak mimari, elektrik ve mekanik tesisat projelerinde revizyona gidilmek suretiyle güçlendirme imalatlarına başlanılması kararlaştırıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 10.06.2015 tarih ve 113188 sayılı talimatları doğrultusunda Malatya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün kontrollüğünde kontrol teşkilatı oluşturularak güçlendirme ve adaptasyon projeleri doğrultusunda önümüzdeki günlerde Akçadağ Kültür Merkezinin inşaatına tekrar başlanılacaktır.

Halihazırda 2.8 milyon TL ödeneği olan Kültür Merkezinin tamamlanarak en kısa sürede hizmete sunulması için ilgili tüm kurumların gerekli duyarlılığı göstermesi beklenilmektedir.

Akçadağ Kültür Merkezinin 23 yıl aradan sonra tekrar inşaatına başlanması için katkı sağlayan herkese, özellikle Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Merkezleri Daire Başkanı Çağdaş ŞENER'e çok teşekkür ediyorum, dedi.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber