Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 22 Kasım 2016 - 18:33 Yorum: 0

Akçakale’de bir husumetli aile daha barıştırıldı

Dün Kaydı ve Keleş aileleri arsındaki husumete son verilmesine vesile olan Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan bugün de Özçakır ve Aytaş aileleri...

Akçakale’de bir husumetli aile daha barıştırıldı

Dün Kaydı ve Keleş aileleri arsındaki husumete son verilmesine vesile olan Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan bugün de Özçakır ve Aytaş aileleri arasındaki husumetin bitmesini sağladı.

Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan dün yaklaşık 2 bin kişiye verilen yemekle birlikte Kaydı ve Keleş aileleri arsındaki husumetin karşılıklı kan davasında dönüşmeden barışla sonuçlanmasına ev sahipliği yaparken bugünde Akçakale Karatepe Mahallesinde oturan Özçakır ve Aytaş Ailelerini barıştırdı.

Özçakır ve Aytaş Ailelerininden çobanlık yapan iki genç av tüfeğinin ateş alması sonucu 4 gün önce 16 yaşında bir genç hayatını kaybetmişti. Çobanlık yapan iki genç arasında yaşanan olayın kazara meydana geldiğini aktaran Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan bu gün öğle yemeğinde 600 kişinin katıldığı yemekte iki aile fertlerini bir araya getirerek olayın daha fazla büyümesine engel olarak barışı sağladı.

Düzenlenen barışta Eyüp Büyükaslan, İsmail Büyükaslan ve Halef Kate'nin çok büyük emekler verdiğini dile getiren Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan, "Daha dün Kaydı ve Keleş aileleri arasındaki husumete son verdik. Allah'ıma binlerce şükür olsun ki bugünde Özçakır ve Aytaş aileleri arasında barışın sağlanmasına vesile oluyoruz. Tabi gönül ister ki bu tür vakaların hiç yaşanmamasını ama öyle ya da böyle bir şekilde maalesef bu tip hadiseler meydana geliyor. Büyük olgunluklar göstererek barışa adım atan tüm Akçakale halkına ve aile bireylerine teşekkür ediyorum. Barışı önce kendimizden başlatmalıyız. Şöyle ki barış önce sokağımızda, mahallemizde, ilçemizde ve şehrimizde olmalı ki tüm Türkiye'de barış olsun. Allah bu barışta emeği geçen herkesten razı olsun" şeklinde konuştu.

Okunan Kuran-ı Kerim tilaveti ve edilen duaların ardından Özçakır ve Aytaş ailesin fertleri tokalaşarak barıştılar.

Akçakale’de bir husumetli aile daha barıştırıldı

Akçakale’de bir husumetli aile daha barıştırıldı

Akçakale’de bir husumetli aile daha barıştırıldı

Akçakale’de bir husumetli aile daha barıştırıldı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber