Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 17 Eylül 2016 - 09:28 Yorum: 0

Akçakoca barajı içme suyu isale hattında sona doğru

DSİ Genel Müdürü Murat Acu, Düzce'de Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından 2016 yılında yapılan harcama ile Düzce iline yapılan toplam yatırım...

Akçakoca barajı içme suyu isale hattında sona doğru

DSİ Genel Müdürü Murat Acu, Düzce'de Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından 2016 yılında yapılan harcama ile Düzce iline yapılan toplam yatırım tutarının 205 milyon 617 bin 529 TL'ye ulaştığını söyledi.

'4 Adet içme suyu tesisi tamamlanacak'

DSİ Genel Müdürü Murat Acu içme suyu ile ilgili verdiği bilgilerde "Düzce ilimizde 2019 yılı sonuna kadar 4 adet içme suyu tesisi tamamlanacak olup toplamda 603 bin 428 kişi için 49,96 milyon metreküp içme suyu temin edilecektir. Diğer taraftan Düzce şehir merkezi, Cumayeri, Kaynaşlı, Çilimli, Gölkaya ve Gümüşova ilçeleri, Beyköy ve Boğaziçi beldeleri ile bu ilçe ve beldelere bağlı bütün köylerin uzun vadeli içme suyu ihtiyacını karşılamak için içme suyu isale hattı projelerinin yapımı çalışmaları devam etmektedir" dedi.

'İçme suyu isale hattında sona yaklaşıldı'

Genel Müdür Acu Akçakoca Barajı içme suyu isale hattının 5,05 milyon metreküp içme suyu sağlayacağını belirterek, işte yüzde 95 fiziki gerçekleşme sağlandığını ve 7 kilometre isale hattı yapımını kapsayan projenin tamamlanarak geçici kabul aşamasına geldiğini bildirdi.

'Arıtma tesisinde çalışmalar devam ediyor'

2050 yılına kadar Akçakoca'da su sıkıntısı yaşanmayacağını bildiren Genel Müdür Acu; "Akçakoca Barajı İçmesuyu Arıtma Tesisi ile Akçakoca İlçesinin 2050 yılına kadar olan ihtiyacını karşılamak üzere yılda 5,05 milyon metreküp içme ve kullanma suyu arıtılacaktır. 31 Mayıs 2016 tarihinde ihalesi yapılmış olup, çalışmalara başlanılmıştır" dedi. Acu tamamlanarak hizmete alınan Akçakoca Barajında 1,86 milyon metreküp su depolanacak olup, baraj vasıtasıyla Akçakoca İlçesinin 2050 yılına kadar içme, kullanma ve sanayi suyu ihtiyacı karşılanacağını bildirdi.

'Düzce'de taşkın riskini azaltıyoruz'

Genel Müdür Acu son olarak "Düzce için taşkın koruma tesislerinin önemini biliyoruz. Bu doğrultuda son 13 yılda 24 adet dere ıslah tesisi inşa ederek, Düzce şehir merkezi, 6 ilçe, 1 belde ve 26 köy ve 35.000 dekar tarıma elverişli arazi taşkın zararlarından korunmuştur. Ayrıca 14 dere ıslah tesisinin çalışmaları devam etmektedir" dedi.

Akçakoca barajı içme suyu isale hattında sona doğru

Akçakoca barajı içme suyu isale hattında sona doğru

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber