Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 07 Ekim 2016 - 11:58 Yorum: 0

Akçakoca Belediyesi meclis toplantısı yapıldı

Akçakoca Belediye Meclisinin Ekim ayı oturumu belediye meclis salonunda başladı.

Akçakoca Belediyesi meclis toplantısı yapıldı

Akçakoca Belediye Meclisinin Ekim ayı oturumu belediye meclis salonunda başladı. Meclis gündeminin ilk maddesi, servis ve yolcu taşımacılığı yapan S plakalı araçlardan alınan belediye payına yapılan zamla açıldı.

Belediye meclis salonunda başlayan Ekim ayı Belediye Meclisi toplantısına, ilçe dışında olduğu için toplantıya katılamayan Cüneyt Yemenici'nin yerine, Başkan Vekili Hatice Albayrak başkanlık yaparak oturumu yönetti. CHP'li meclis üyeleri toplantıya katılmazken, AK Parti ve MHP'li meclis üyelerinin eksiksiz katıldıkları görüldü. Ayrıca ilk defa bazı muhtarların ve vatandaşların meclis toplantısını izlemeye geldikleri görüldü. Ekim ayı Meclis toplantısının ele alınan ilk gündem maddesi ise, şehir içinde öğrenci ve personel taşımacılığı yapan S plakalı araçlardan alınan belediye payı ile ilgili oldu. Zabıta Müdürü İsa Mat'ın Meclis kürsüsünden okuduğu ücret tarife öneri listesine göre, araç koltuk kapasitelerine göre en az 175 lira ve en çok 300 lira olarak belirlenen belediye payına, MHP'li meclis üyeleri ile bağımsız meclis üyesi Turgay Çakmak'tan eleştiri geldi. Kendisi de servisçi olan MHP'li Uğur Özcan, belirlenen belediye paylarının oldukça yüksek olduğunu belirterek, geçmiş yıllarda 30-40 lira civarında olan bu paranın bu sene bu rakamlara çıkartılması karşısında servisçi esnafının omzundaki yükün artacağını söyledi. Bir diğer MHP'li meclis üyesi Yüksel Yılmaz ile bağımsız üye Turgay Çakmak ise, bu fiyat farkının anormal derecede olduğunu, yumuşak ve dengeli bir geçiş yapılması gerektiğini sözlerine ekleyerek, belediye katkı paylarının bir miktar daha aşağıya çekilmesi gerektiğini ifade ettiler. Akçakoca Belediye Meclisinin bir diğer servis esnafı olan AK Partili Hasan Ali Yanmaz ise, belirlenen rakamın makul bir rakam olduğunu, yılda 20-30 bin lira fatura kesen bir servisçi esnafının kendi belediyesi için bu parayı vermekten çekinmemesi gerektiğini söyledi. Tartışmaya diğer meclis üyeleri de müspet ve menfi yönde katılırken, tartışmaların sonunda oylamaya geçildi. Yapılan oylama sonucunda örnek ücret tarifesi, muhalefetin aksi yönde oy kullanmasına rağmen, AK Partili meclis üyelerinin oy çokluğuyla kabul edildi.

Akçakoca Belediyesi meclis toplantısı yapıldı

Akçakoca Belediyesi meclis toplantısı yapıldı

Akçakoca Belediyesi meclis toplantısı yapıldı

Akçakoca Belediyesi meclis toplantısı yapıldı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber