Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 24 Temmuz 2016 - 18:13 Yorum: 0

Akçakoca’da 25 yıllık gelenek devam ediyor

Akçakoca'da 25 yıldır süren Ahmet dede anma günü dualarla yapıldı.

Akçakoca’da 25 yıllık gelenek devam ediyor

Akçakoca'da 25 yıldır süren Ahmet dede anma günü dualarla yapıldı. Yüzlerce kişi dua etti, ikramlarda bulunuldu.

Akçakoca Göktepe köyünde bulunan Evliya Camii ve Evliya Ahmet Dede Türbesi anma gününde vatandaşlar dua etti. Anma günü sabah saatlerinde başladı. Evliya Camii Derneği başkanlığında düzenlenen, anma günü etkinliğine AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçe'nin eşi Nevin Gökçe, Evliya Cami Dernek Başkanı Hüseyin Denizgez ve yüzlerce kişi katıldı. Evliya Camii'nde dualar edilerek, Evliya Ahmet Dede Türbesi ziyaret edildi.

Dualar arasında 15 Temmuz tarihinde yaşanan darbe girişimine de tepkiler dile getirildi. Ülkeye zarar vermek isteyen darbeciler lanetlendi ve bir daha böyle bir felaketin yaşanmaması için dualar edildi. Dualar sonrası, öğle namazı sonrası yüzlerce kişiye ikramlarda bulunuldu. Akçakocalı olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçe'nin eşi Nevin Gökçe, yaptığı açıklamada Türkiye'nin kötü bir imtihandan geçtiğini belirterek, "Bu imtihanı inşallah başarıyla geçeceğiz.Bir daha bu felaketlerle karşılaştırmasın bizi gülünç duruma düşürmesin, birbirimize düşürmesin. Bizim bu durumumuza dış ülkeler gülümsüyor şu anda, biz asla buna fırsat vermeyeceğiz. Burada şehitlerimiz ve Ahmet dede Evliyamız adına dualar okuduk. Rabbim oynanan oyunları bozsun inşallah. Şimdi dua zamanı" dedi.

Akçakoca Cumayanı Evliya Camii Dernek Başkanı Hüseyin Denizgez, "15 Temmuz'da yaşanan darbe girişiminde şehit düşen vatandaşlar ve ayrıca 25 yıldır andığımız Evliya Ahmet dedemiz için dualarla anıyoruz. Buraya gelen tüm insanlarımızı kutluyorum ve teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber