Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 13 Mart 2015 - 13:13 Yorum: 0

Akdeniz anemisiyle mücadele eden genç kız

Mersin'de, 6 aylıkken Akdeniz anemisine yakalanan ve kardeşinden yapılacak ilik nakliyle sağlığına kavuşmayı bekleyen genç kız için yardım kampanyası başlatılacağı bildirildi

Akdeniz anemisiyle mücadele eden genç kız

MERSİN (AA) - Tarsus Kaymakamı Hasan Göç, 6 aylıkken yakalandığı Akdeniz anemisiyle (talasemi) mücadele eden 17 yaşındaki Melis Yalçın için Valilikle görüşüp yardım kampanyası başlatılacağını bildirdi.

İclal Ekenler Anadolu Meslek Lisesi'nde öğrenim gören ancak hastalığı nedeniyle okula gidemeyen Melis, annesi Mehtap Yalçın, okul müdürü ve öğretmeniyle Kaymakam Göç’ü makamında ziyaret etti.

Göç, ziyarette yaptığı konuşmada, hastalığının etkisiyle şu an koltuk değneğiyle yürüyen Melis’in acilen tedavi görebilmesi için yasal çerçevede her türlü katkıyı sağlayacaklarını belirterek "Melis kızımızın bir an önce sağlığına kavuşarak yeniden okuluna dönmesi için Valimizle görüşerek yardım kampanyası başlatacağız. Biliyorsunuz bu kampanya için bir süreç gerekiyor. Bir yardım komitesi oluşturup, bankada yardım kampanyası için hesap açacağız. Bu çerçevede hayırseverlerin ve basının desteğini istiyoruz" diye konuştu.

İlik nakli için önümüzdeki günlerde Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne gideceklerini belirten anne Mehtap Yalçın "Melis'e 9 yaşındaki kardeşi Dilara’dan alınacak ilik nakledilecek. O günleri sabırsızlıkla bekliyoruz. Maddi durumumuz nedeniyle bu süreçte zorlanacağız. Bize yardım edecek olanlara şimdiden teşekkür ederim" dedi.

Melis de bir an önce sağlığına kavuşarak okuluna dönmek istediğini belirterek, Kaymakam Göç’e gösterdiği yakın ilgiden dolayı teşekkür etti.

Henüz 6 aylıkken yakalandığı Akdeniz anemisiyle (talasemi) mücadele eden 17 yaşındaki Melis Yalçın'a, 9 yaşındaki kardeşinden ilik nakli yapılacağı belirtilmiş, aile ise ameliyat ve sonrası için maddi destek beklediğini açıklamıştı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber