Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 13 Mayıs 2016 - 12:13 Yorum: 0

Akdeniz Belediyesi’nin Halk Toplantıları Devam Ediyor

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi'nin, vatandaşların sorun ve taleplerini yerinde belirlemek amacıyla düzenlediği halk toplantıları devam ediyor.

Akdeniz Belediyesi’nin Halk Toplantıları Devam Ediyor

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi'nin, vatandaşların sorun ve taleplerini yerinde belirlemek amacıyla düzenlediği halk toplantıları devam ediyor. Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Yüksel Mutlu ve Mehmet Fazıl Türk, bu toplantılarda mahalle sakinleriyle buluşarak, sorunlarını dinliyor.

Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Mutlu ve Türk, belediye hizmetlerinde karar alma süreçlerine vatandaşların da katılımını sağlamak, hizmetlere ilişkin eksiklik ve talepleri yerinde değerlendirmek için başlattıkları mahalle ziyaretlerini aralıksız sürdürüyorlar. Her mahalleye ayrı ayrı zaman ayıran Eş Başkanlar, Eş Başkan Yardımcıları ve birim yöneticileri, ziyaret edilen mahallelerde son dönemde yapılan çalışmalarla ilgili muhtarlara ve vatandaşlara bilgi verip, şikayet, talep ve dilekleri değerlendirmeye alıyorlar.

Mart ayında başlayan ziyaretlerde, kent merkezine yakın bazı mahallelerin yanı sıra Huzurkent, Adanalıoğlu, Kazanlı, Bağcılar ve Karacailyas bölgelerindeki birçok mahallede halk toplantıları gerçekleştirildi. Mutlu ve Türk, son olarak Adnan Menderes, Bahşiş, Gazi, Bağlarbaşı, Adanalıoğlu, Akdeniz, Limonlu, Cumhuriyet, Hürriyet, Kazanlı, Evci, Evren, Emek, Şakir Gülmen, Çay, Karaduvar, Çilek, Özgürlük, Yeşilçimen, Hal, Dikilitaş, Bekirde ve Civanyaylağı Mahallelerini ziyaret ettiler.

Mahallelerde yaptıkları temaslar ve tespitleri çerçevesinde her mahallenin kendine özgü gereksinimleri olduğuna işaret eden Mutlu ve Türk, belediye teknik ekiplerinin tespitleri ve mahalle sakinlerinin taleplerinin hemen hemen örtüştüğüne dikkat çektiler. Özellikle kapanan beldelerden katılan mahallelerde yeni tarım yollarının açılmasıyla ilgili çok yoğun bir çalışma içinde olduklarını vurgulayan Eş Başkanlar, "Merkez mahallelerin farklı, köy ve beldelerden ilçemize katılan mahallelerin farklı öncelikleri var. Ekiplerimiz kentimizin her noktasında büyük bir özveriyle çalışıyor. Müdürlüklerimiz, bu mahallelerde bugüne kadar yaptıkları çalışmaları raporlar halinde halkımıza aktarıyorlar. Yine mahalle muhtarları ve halkımızın taleplerini değerlendirmeye alıyorlar" dediler.

Bu taleplerden bazılarının Büyükşehir Yasası nedeniyle kendi yetki ve sorumlulukları dışında kaldığına dikkat çeken Eş Başkanlar, "Ana arterlerdeki temizlik işleri, aydınlatma, kent genelinde sivrisinek ve haşere ile mücadele gibi konularda gelen taleplere doğrudan yanıt veremiyoruz. Ancak bu konularda da mahalle sakinlerinin şikayetlerini ilgili kurumlara iletiyor ve takipçisi oluyoruz. Amacımız, her yurttaşın bizlere kolayca ulaşabilmesini temin etmek ve belediye-yurttaş işbirliği ile kentimizin yaşanabilir standartları yakalamasını sağlamaktır. Bu çerçevede, bu toplantılarımıza bütün icracı birim müdürlerimizle birlikte katılıyoruz. Muhtar ve mahalle sakinlerimizin ifadelerinden, genel olarak belediyemizin çalışmalarından ve yetkili personelimizden oldukça memnun olduğunu tespit ettik. Bu bakımdan, sahada belediyemizi temsil eden personelimiz başta olmak üzere tüm arkadaşlarımıza bu özverili çalışmalarından ötürü tekrar teşekkür ederiz" ifadelerini kullandılar.

Akdeniz Belediyesi’nin Halk Toplantıları Devam Ediyor

Akdeniz Belediyesi’nin Halk Toplantıları Devam Ediyor

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber