Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Kültür 24 Temmuz 2014 - 13:08 Yorum: 0

"Akdeniz heykeli, Koman'ın memleketine yakışır"

Edirne Belediye Başkanı Gürkan:

'Akdeniz heykeli, Koman'ın memleketine yakışır'

EDİRNE (AA) - Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, İsrail'i protesto eylemleri sırasında tahrip edilen Akdeniz heykelinin, heykeltıraşın memleketi Edirne'ye getirilmesinden gurur duyacaklarını söyledi.

Gürkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünyaca ünlü Edirneli heykeltıraş Koman'ın heykeline zarar verilmesini şiddetle kınadığını belirtti.

Son günlerde Edirne kamuoyunda "Akdeniz heykeli, Koman'ın memleketine yakışır" kampanyası başlatıldığını ifade eden Gürkan, şöyle konuştu:

"Katılım çok olmasa da Edirneli, Koman'ın "Akdeniz" adlı heykelini Edirne'ye istiyor. Biz de heykelin  heykeltıraşımız Koman'ın memleketinde olmasından gurur duyarız. Heykeli de en güzel yerde değerlendiririz. Heykelin yapıldığı yıllardaki mülkiyet sahibi Halkbank'a ulaşmak istedim ama başarılı olamadım. Heykelin yerinden kaldırılması halinde en çok Edirne'ye yakışacağından hemfikiriz."

Gürkan, heykelin yapılış amacı, neden Akdeniz adının verildiği, heykelin yapılış sözleşmesinde Akdeniz sahillerine konulma şartının olup olmadığı gibi konuları araştırdıklarını dile getirdi.

Heykeltıraş Koman'ın, heykeli yapma amacının dışına çıkmak istemediklerini dile getiren Gürkan, "Şartlar uyarsa, heykelin Edirne Belediyesi envanterine kaydedilmesi ve Edirne'de sergilenmesi için uğraş vereceğiz" diye konuştu.

Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu da heykelin Eski Cami arkasındaki İlhan Koman parkına çok yakışacağını kaydetti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber