Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 20 Eylül 2014 - 10:48 Yorum: 0

"Akdeniz Meyve Sineği" ile mücadele toplantısı

ADANA (AA) - Çiftçilere, narenciye zararlısı "Akdeniz Meyve Sineği" mücadelesi anlatıldı.Adana Çiftçiler Birliği'nden yapılan açıklamaya göre, narenciye üreticisinin "belası" durumunda...

'Akdeniz Meyve Sineği' ile mücadele toplantısı

ADANA (AA) - Çiftçilere, narenciye zararlısı "Akdeniz Meyve Sineği" mücadelesi anlatıldı.

Adana Çiftçiler Birliği'nden yapılan açıklamaya göre, narenciye üreticisinin "belası" durumunda olan ve narenciye ihracatında önemli engel teşkil eden zararlı ve mücadelesi hakkında çiftçilerin bilgilendirilmesi amacıyla Birlikte toplantı yapıldı.

 Ziraat Mühendisi Naime Elekçioğlu, zararlının ağırlıklı olarak şeker oranı yüksek olan mandalina ve portakalda hasara yol açtığını belirtti.

Zararlının özellikle hasadı yaklaşan çeşitlere zarar verdiğini, üreticinin bu döneminde mücadelesinin önemli olduğunu vurgulayan Elekçioğlu, şunları kaydetti:

" Akdeniz meyve sineği, geçtiğimiz bütün bir yıl boyunca bölgemizde aktifti. Türkiye olarak geçtiğimiz yıl gönderdiğimiz ürünlerde 22 adet geri bildirim aldık. Bu sinek, yurt dışında karantina uygulanan bir zararlıdır. Toleransı sıfırdır. Yurt dışına ihraç ettiğimiz 15 tonluk partideki ürünlerden bir tanesinin bile Akdeniz meyve sineği tarafından zarar görmemiş olması gerekiyor."

Toplantıya Adana Narenciye Üreticileri Birliği Başkanı Remziye Karabucak, Adana Biyolojik Mücadele Araştırma İstasyonu Müdürlüğü uzmanları, Adana İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü uzmanları, Seyhan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü elemanları ile çok sayıda zıraat mühendisi, ilaç bayisi ve narenciye üreticisi katıldı.

 

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber