Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 16 Eylül 2014 - 12:08 Yorum: 0

Akdeniz meyve sineğiyle mücadele başladı

Dalaman'da turunçgil ve nar bahçelerinde her yıl yapılan Akdeniz meyve sineğine karşı tuzaklama ve ilaçlama çalışmaları başladı

Akdeniz meyve sineğiyle mücadele başladı

MUĞLA (AA) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü yetkilileri, Dalaman'da meyve üreticilerini Akdeniz meyve sineğine karşı mücadele etmeleri konusunda uyardı.

Dalaman Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ergün Akdeniz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Akdeniz meyve sineğinin, turunçgil meyvelerini kurtlandırarak dökümlere ve meyve kalitesinin düşmesine neden olan en önemli turunçgil ve nar zararlısı olduğunu söyledi.

Zararlının dış karantina zararlısı olduğundan meyve ihracatında büyük sorunlar ortaya çıkarabildiğini vurgulayan Akdeniz, şunları kaydetti:

"İlçemizdeki meyveler vurma olgunluğu dediğimiz döneme geldiğinden üreticilerimizin ilaçlamalara başlamaları gerekmektedir. Kimyasal mücadeleye başladıktan sonra 7 ila 10 günlük aralıklarla ve ruhsatlı ilaçlarla yapılacak ilaçlamalara, hava sıcaklığı 16 dereceye düşünceye ve hasada 10 gün kalana kadar titizlikle devam edilmesi gerekmektedir."

Akdeniz, biyoteknik mücadele yöntemi olan kitlesel tuzaklar kullanılarak da Akdeniz meyve sineğiyle mücadele yapılabildiğini ifade etti.

Kitlesel tuzaklama yapan üreticilerin bahçelere astıkları tuzakları meyve hasadına kadar asılı tutmaları gerektiğini belirten Akdeniz, "Böylece ilaçlama yapmadan kitlesel tuzaklara gelen Akdeniz meyve sinekleri yakalanarak mücadele sezonu tamamlanmış olacaktır. Ayrıca biyoteknik mücadele yöntemini seçen üreticiler bakanlığımızın biyoteknik mücadele destek ödemesinden de yararlanabileceklerdir" diye konuştu.

Akdeniz, arı ölümlerini önlemek için ilaçlamadan önce çevredeki arıcıların bilgilendirilmesi gerektiğini kaydetti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber