Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 22 Ekim 2014 - 14:58 Yorum: 0

Akdeniz Üniversitesinin 2014-2015 akademik yılı açılış töreni

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Pof. Dr. Kurtcephe:

Akdeniz Üniversitesinin 2014-2015 akademik yılı açılış töreni

ANTALYA (AA) - Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, sağlık alanındaki başarıların üniversiteye sihirli bir hava getirdiğini belirterek, "Arkadaşlarımız sıradan işlerle uğraşmak istemiyor, kimsenin yapmadığı ilklere imza atmanın peşinde koşuyorlar" dedi.

Akdeniz üniversitesinde, 2014-2015 akademik yılı açılışı dolayısıyla Atatürk Konferans Salonunda tören düzenlendi. Törene, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Antalya Valisi Muammer Türker, bazı belediye başkanları, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Burada konuşan Rektör Kurtcephe, bilimin insanlık tarihi boyunca insanların en önemli değeri ve yol göstericisi olduğunu söyledi.

Bütün kutsal dinlerin bilimin değerine dikkat çektiğini, Kur'an-ı Kerim'in ilk ayetinin de okumayı emrettiğini vurgulayan Kurtcephe okumanın insanı bilinmeyene götürmenin en önemli vasıtalarının başında geldiğini kaydetti.

Bilimi, araştırmayı, bilim insanlarını önemseyen her yöneticinin tarihin her döneminde mutlaka başarıya ulaştığını, bunun aksini yapanların ise hüzün ve hüsrana uğradığını ifade eden Kurtcephe, Osmanlı mirası üzerine kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin de muasır medeniyetler üzerine çıkmayı milli ideal olarak benimseyen bir devlet olduğunu dile getirdi.

Kaliteli insan yetiştirme konusunda Türkiye'nin ciddi mesafeler katettiğini belirten Kurtcephe, Akdeniz Üniversitesi olarak kendilerinin de bu konuda üzerlerine düşeni yapmaya çalıştıklarını bildirdi.

- "İlklere imza atmanın peşinde koşuyorlar"

Kurtcephe, Akdeniz Üniversitesi ailesi olarak kimsenin yapmadığını yapmak için yorulmadan usanmadan Allah'ın verdiği yaratıcılık melekesini kullanarak çalıştıklarına dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"Dünyada ilk rahim nakli, kompozit doku nakli yaptık. Özellikle sağlık alanında zirveye çıktık. Sağlık alanındaki başarılar üniversitemize sihirli bir hava getirdi. Arkadaşlarımız sıradan işlerle uğraşmak istemiyor, kimsenin yapmadığı ilklere imza atmanın peşinde koşuyorlar."

Kurtcephe, üniversitede öğrenci sayısının 60 bine yaklaştığını, öğretim üyesi sayısı ve altyapı bakımından da Türkiye'deki en iyi üniversitelerden biri olduklarını söyledi.

Türkiye'nin beyin göçüyle yurt dışına kaptırdığı çocukları getirmek için ciddi çalışmalar yaptıklarını, bunun için birçok defa ABD'ye gittiğini anlatan Kurtcephe, "Son yıllarda buna ihtiyaç duymuyoruz. Birçok değerli bilim adamımız bize gelebilmek için araya hatırlı insanları sokuyor" dedi.

Kurtcephe, akademik camiaya daha iyi çalışma imkanı sunan maddi iyileştirmeden dolayı da Başbakan Ahmet Davutoğlu ve hükümet üyelerine teşekkür etti.

Vali Türker de tarımı, turizmi ve doğal güzellikleri ile Antalya'nın çok özellikli ve önemli bir şehir olduğunu dile getirdi.

Öğrenci Konseyi Başkanı Yunus Topal ise huzurun bulunmadığı yerde verimin mümkün olamayacağına işaret ederek, "Anadolu'nun farklı yerlerinde geçim sıkıntısı çektikleri halde (okusun) diye okula gönderen anne babalar, çocuklarını haber bültenlerinde gördükleri zaman büyük sıkıntı duyuyor. Biz gençlerin derdi toplumun huzurunu kaçırmak değil, (gelecek nesilleri nasıl faydalı olurum) olmalıdır" ifadesini kullandı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber