Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Kültür 30 Temmuz 2014 - 11:13 Yorum: 0

Akdeniz'de farklı bir lezzet: Mavi yengeç

Akdeniz'e bir geminin sintinesinde gelen ve Demre'deki Dalyan Gölü'nde üreyen mavi yengeç, Beymelek Mahallesi'ndeki restoranlarda özel bir sunumla servis ediliyor

Akdeniz'de farklı bir lezzet: Mavi yengeç

ANTALYA (AA) - BEKİR BEKTAŞ - Akdeniz'e Kuzey Amerika'dan bir geminin sintinesinde gelen ve Demre'deki Dalyan Gölü'nde üreyen mavi yengeç, Beymelek Mahallesi'nde göl kenarında kurulan restoranlarda farklı bir lezzet olarak özel bir sunumla servis ediliyor. Yüksek protein içerdiği ve bazı hastalıkların iyileşmesine yardımcı olduğu söylenen mavi yengeç, yerli ve yabancı turistlerden yoğun ilgi görüyor.

Demre'deki Dalyan Gölü'nde balıkçılar tarafından gece avlanan ve Beymelek Mahallesi'ndeki salaş restoranlarda özel olarak sunumu yapılan mavi yengeçler dikkat çekiyor. Balıkçılardan canlı olarak alınan ve restoranlarda canlı muhafaza edilen yengeçler, müşterilerin seçiminin ardından temizlendikten sonra ızgara yapılarak krom çekiç ve kırma tahtasıyla servis ediliyor. Limon ve tuz eşliğinde kırılarak yenilen mavi yengecin yanında özel sunum bir salata da misafirlere ikram ediliyor.

Bölgede yaklaşık 20 yıldır restoran işletmeciliği yapan Erdal İbik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mavi yengecin ana vatanının Kuzey Amerika olduğunu ancak bir geminin sintinesinde Akdeniz'e kadar ulaşan mavi yengecin Demre'deki Dalyan Gölü'nde üremeye başladığını kaydetti. Bölgedeki balıkçılar tarafından geceleri avlanan mavi yengecin ızgara ve haşlama olarak iki farklı şekilde tüketilebildiğini belirten İbik, genellikle ızgara olarak tüketimin tercih edildiğini dile getirdi.

Yengecin protein değerinin yüksek olması nedeniyle tercih edildiğini ifade eden İbik, bazı müşterilerin ise bir takım hastalıkların iyileşmesinde etkin rol oynadığı inancıyla mavi yengeç yediklerini belirtti. İbik, "İlk kez gelen müşteriler her ne kadar ilk gördüklerinde tiksinip, korksalar da tadına baktıklarında çok beğeniyorlar ve daha sonra tekrar geliyorlar" dedi.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber