Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 18 Aralık 2017 - 16:03 Yorum: 0

Akdenizli ihracatçılar dünyaya ücretsiz açılacak

Akdeniz Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği (AKAMİB), yüzde 80'i Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından karşılanan,...

Akdenizli ihracatçılar dünyaya ücretsiz açılacak

Akdeniz Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği (AKAMİB), yüzde 80'i Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından karşılanan, üyelerinin dünyaya açılabilecekleri üç internet sitesinin üyelik ücretinin kalan yüzde 20'lik bölümünü karşılayarak, ücret ödemeden sitelerden yararlanmalarını sağlayacak.

Akdeniz İhracatçı Birlikleri'nden (AKİB) yapılan yazılı açıklamaya göre, AKAMİB, üyelerinin dünyaya açılabileceği Alibaba.com, Kompass.com ve Turkishexporter.net sitelerine olan üyelik ücretini karşılayacak. Ekonomi Bakanlığı'nın teşvik uygulamaları ekseninde TİM tarafından yürütülen "E-ticaret Sitelerine Toplu Üyelik Projesi" kapsamında ihracatçıların üyelik ücretinin yüzde 80'i TİM, kalan yüzde 20'lik kısmı AKAMİB tarafından karşılanacak.

AKAMİB Başkanı Bülent Aymen, birlik üyelerinin ücretsiz olarak üye olmasını sağlayacak bu teşvik ile dünya ticaretinde söz sahibi olan e-ticaret platformları üzerinden birliğin ihracatının ve Türkiye markasının bilinirliğinin artırılmasının hedeflendiğini belirtti. Aymen, "Büyük e-ticaret siteleri ticaretin şeklini, kurallarını yeniden belirliyor ve ihracatçılarımızın bu platformlarda mutlaka olması gerekli. İhracatçılarımızın bu platformlarda olması için her türlü desteği veriyoruz. Tüm dünyadan milyonların ziyaret ettiği bu sitelerde ihracatçılarımızın olması fuarlara katılmak, iş görüşmelerinde bulunmak ya da alım heyetlerini ağırlamak kadar önemli" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber