Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 08 Ekim 2016 - 09:13 Yorum: 0

AKENERJİ, SEDAŞ VE SEPAŞ Enerji, 23. Dünya Enerji Kongresi’nin altın sponsorları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde World Energy Council tarafından düzenlenen 23'üncü Dünya Enerji Kongresi 2016 (World Energy Congress...

AKENERJİ, SEDAŞ VE SEPAŞ Enerji, 23. Dünya Enerji Kongresi’nin altın sponsorları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde World Energy Council tarafından düzenlenen 23'üncü Dünya Enerji Kongresi 2016 (World Energy Congress 2016)'nın altın sponsorları Akkök-CEZ ortaklığı olan Akenerji, Sepaş Enerji ve SEDAŞ firmaları oldu.

İstanbul Kongre Merkezi'nde 9-13 Ekim Tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Kongre'nin bu yıl ki teması "Embracing New Frontiers" olarak belirlendi. Kongre'de açılış konuşmalarını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak yapacak. Dört gün sürecek Kongre'nin açılışında çok sayıda ülkenin enerji bakanı da katılacak. Ayrıca enerji konusunda faaliyet gösteren birçok uluslararası örgütün temsilcileri, enerji şirketlerinin üst düzey yöneticileri ve sivil toplum kuruluşlarının sözcüleri, kongre boyunca görüş ve fikirlerini aktarma fırsatı bulacaklar.

Kongre boyunca birçok paralel etkinlik de hayata geçirilecek. Bunlardan biri World Energy Council tarafından oluşturulan "Geleceğin Enerji Liderleri" grubunun faaliyeti olurken, diğerleri de "COP 21 Sonrası Kömürün Geleceği Çalıştayı", "Enerjide Yeni Dönüşüm İçinde Yol Almak: İş ve Devlet Yöneticileri Ne Yapmalı Çalıştayı" ve "Düşük Petrol Fiyatları ve Karbonsuzlaşma Döneminde Enerji Yatırımlarını Canlandırmak Çalıştayı" olacak. Kongre'ye Türkiye'nin en köklü sanayi Gruplarından biri olan Akkök Holding ile Avrupa'nın lider enerji şirketlerinden CEZ Group'un ortak olduğu Akenerji, Sepaş Enerji ve SEDAŞ şirketleri de Altın Sponsor olarak katılıyor.

Elektrik üretiminde 25 yılı aşkın deneyime sahip olan Akenerji, bin 211 megavat toplam kurulu gücü ile Türkiye elektrik enerjisi sektöründeki öncü firmalardan biri olarak faaliyetlerini sürdürüyor. Yüzde 25'i halka açık olan Akenerji, toplamda 388 megavat yenilenebilir enerji kaynağına dayalı üretim kapasitesine de sahip. Tek başına Türkiye enerji ihtiyacının yüzde 3.1'ini karşılayacak kapasiteye sahip olan Akenerji, çevreye duyarlı üretim ve kaynakların doğru kullanımı hedefine uygun olarak tesislerinde yüksek verim ve düşük emisyon değerlerine sahip, modern, çevre dostu ve yüksek teknoloji ürünler kullanmaya özen gösteriyor.

Akkök - CEZ Group ortaklığının elektrik sektöründe faaliyet gösteren perakende şirketi Sepaş Enerji ise 1 Ocak 2013 tarihinde kuruldu. Sepaş Enerji, her geçen gün büyüyen Türkiye elektrik perakende piyasasının öncü şirketlerinden biri haline geldi. Sepaş Enerji, Sakarya, Kocaeli, Bolu ve Düzce'nin görevli tedarik şirketi olmasının yanı sıra Türkiye'nin dört bir yanındaki 1.6 milyon müşterisine elektrik tedarik hizmeti vererek, çalışma alanını da her geçen gün genişletiyor.

Elektrik dağıtım şirketi SEDAŞ ise Akkök Holding ile CEZ Grubu'nun oluşturduğu ortak girişim şirketi olan Akcez tarafından 11 Şubat 2009 yılında özelleştirme kapsamında devralındı. SEDAŞ yedi yıldan bu yana, Kocaeli, Sakarya, Bolu ve Düzce illerinin yer aldığı faaliyet bölgesinde toplam 19 bin 421 kilometrekarelik yüzölçümü üzerinde, 45 ilçe ve bin 441 köyde toplam 3,4 milyon nüfusa ve 1,6 milyon tüketiciye bin 700 çalışanıyla elektrik dağıtım hizmeti vermektedir.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber