Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 25 Ağustos 2016 - 10:33 Yorum: 0

Akgül, planetaryum kuleyi inceledi

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül yapımında sona gelinen Ali Kuşçu Uzay Bilimleri Merkezi'nde incelemelerde bulundu.

Akgül, planetaryum kuleyi inceledi

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül yapımında sona gelinen Ali Kuşçu Uzay Bilimleri Merkezi'nde incelemelerde bulundu.

Son düzenlemelerin yapıldığı ve yakın zamanda hizmete açılacak projeyi yerinde inceleyen Akgül, proje mühendislerinden bilgi aldı. Türkiye'de bir ilk olan proje toplamda 40 bin metrekare "den fazla bir alanda uygulandığını dile getiren Akgül, "Başkent'e böyle kapsamlı ve alanında bir ilk olan projeyi kazandırdığımız için mutluyuz. Son düzenlemelerin yapıldığı Ali Kuşçu Uzay Bilimleri Merkezi yakın zamanda tüm uzay meraklılarının hizmetinde olacak. Kule içerisine yerleştirilen yıldız haritaları, ay aracı simülatörü, göktaşları sunumu, lazer tabancalı simülatör oyunları ve daha bir çok olanak ziyaretçilerimizin hizmetinde olacak" dedi.

Gelişmiş simülatörlerle hizmet verilecek

Planetaryum kulenin en üst katında yer alan kubbe perde de film oynatma özelliğine ek olarak NASA ve dünyada yer alan gerçek zamanlı teleskoplara canlı olarak bağlanabilen bir sistem bulunuyor. Planetaryum kuleye yerleştirilen 6 simülatörden ikisi Orlando'da IAAPA konferansında ödül almış sistemlerdir. Merkez sadece dünya ve uzay konularına odaklanmayacak ayrıca yenilebilir enerji konusuna da değinecek.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber