Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
12:05 TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Oktay Azerbaycan’da12:04 Çanakkale Kara Savaşları’nda hayatını kaybedenler ‘Yalnız Çam’da anıldı12:04 MSB Kaynakları: "(Almanya Cumhurbaşkanı’nın ziyareti ve Savunma Sanayiindek...12:03 Acıbadem Ankara Hastanesi Sporcu Sağlığı Ünitesi açıldı12:03 Aksaray’da kum silosundan düşen işçi ağır yaralandı12:03 İzmir ve Aydın’da FETÖ baskınları: 11 gözaltı12:02 Önüne minibüs çıkınca direksiyonu kırdı, son sürat işyerine girdi12:02 DPÜ Öğretim Üyesi Aygün’den, Üsküp’te “Anadolu Ekolojisinden” isimli sergi12:02 MSB Kaynakları:" (Almanya’nın Savunma Sanayiindeki Kısıtlamaları hakkında)...12:00 Fenerbahçe - Beşiktaş maçında Volkan Bayarslan düdük çalacak12:00 Yolda yatan köpeğin üzerinden otomobili ile geçti12:00 Elazığ’da hırsızlar kümesten 60 tavuk ve 2 kangal yavrusu çaldı, 11 tavuğu...12:00 MSB: "Son bir haftada yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 6’sı terör örgütü...11:59 MSB: "PKK terör örgütünün Irak tarafından ’yasaklı örgüt’ ilan edilmesi yön...11:59 Dilan Polat mahkemede gözyaşlarına boğuldu11:58 ’Yalancı veba’ martıları vurdu: Binlercesi telef oldu, bir o kadarı da ölme...11:58 Eskişehir için rüzgar ve toz taşınımı uyarısı11:57 Kentsel dönüşüm İnönü’den başlıyor11:57 Eksik ve yapılabilirlikten uzak projeler elenir11:56 Kadavra köpekleri ormanda Korhan Berzeg’e ait iz arıyor
23 Nisan
Türkiye 23 Eylül 2017 - 12:08 Yorum: 0

Akharım Beldesinde "Sportif Sazan Balığı Yakalama Yarışması" başladı

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesine bağlı Akharım Beldesinde "Sportif Sazan Balığı Yakalama Yarışması" başladı.

Akharım Beldesinde 'Sportif Sazan Balığı Yakalama Yarışması' başladı

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesine bağlı Akharım Beldesinde "Sportif Sazan Balığı Yakalama Yarışması" başladı.

Akharım Belediyesi öncülüğünde Afyon Tatlı Su Olta Balıkçıları ve Su Hayatı Koruma Derneği (ATSOBDER) ortaklığında yarışma Örenler Barajında başladı. Yarışma bu gün sabah saat 07.00'de Örenler Barajında yapılan kura çekimi ile start aldı. Yarın düzenlenecek ödül töreni ile sona erecek yarışmaya her takımdan 3'er kişi yarışmacının katıldığı 46 takım yer alıyor. Kura çekimi ile başlayan yarışmada takımlar 33 metre aralığında, dört olta ve dört iğne ile yarışacak. Takımlar tutulan balığın kilo ve uzunluğunun değerlendirileceği iki kategoride yarışacak.

Yarışma öncesi gazetecilere açıklamalarda bulunan Amatör ve Sportif Olta Balıkçılığı Federasyonu (ASOF) Başkanı Serkan İnanç, "Türkiye genelinde benzer bir çok yarışma düzenleniyor. Bu yarışmalardan bir tanesi için buradayız. Amacımız yakala-Bırak kültürünü, spor arkadaşlarımızın amatör ruhunu geliştirmek. Gölde var olan kültürü devam ettirmek. 46 takımımız 3'er yarışmacı ile katılıyor. Yakaladığımız balıkları kilo ve uzunluğunu ölçtükten sonra göle tekrar bırakacağız" ifadelerini kullandı.

"Yarışmanın daha sonraki yıllarda da sürdürülmesini istiyorum"

Kentte ilk defa böyle bir yarışma yapıldığını ifade eden Akharım Belediye Başkanı Eşref Ünsal ise açıklamalarında şunları söyledi:

"Bana bu yarışmanın yapılacağı söylendiğinde "hemen derhal" dedim. Afyonkarahisar'da düzenlenen bu yarışmanın ilkinin beldemizde düzenlenmesi güzel bir şey. Bu yarışmanın devamının sonra ki senelerde de sürdürülmesini istiyorum. Bunun için elimden geleni yapacağım."

Ankara'dan yarışmaya katılan 37 yaşında ki Koray Şahin'de yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, "Bu benim 6'ıncı yarışmam. Şuana kadar yakaladığım en büyük balık 9 kilo çıvarında idi. Bütün arkadaşlara bu tür faaliyetlere katılmalarını tavsiye ederim. Sadece amaç balık tutmak değil vakit geçirmek, stres atmak özelikle şehirden uzaklaşmak" diye konuştu.

Akharım Beldesinde "Sportif Sazan Balığı Yakalama Yarışması" başladı

Akharım Beldesinde "Sportif Sazan Balığı Yakalama Yarışması" başladı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber