Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
21:06 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "İstanbul’un ikinci bir 5 yıla daha tahamm...21:05 Ordu’da yaklaşık bin 500 üniversite öğrencisi iftar sofrasında buluştu21:04 Başkentte seyir halindeki araç alev aldı20:59 Siirt’te muhtarlık kavgasında 9 kişiyi yaralamışlardı, Batman’da yakalandıl...20:58 Lübnan, İsrail saldırıları nedeniyle BM’ye resmi şikayette bulunacak20:56 UAD, İsrail’e Gazze Şeridi’ne “acil ihtiyaç duyulan” yardımların ulaştırılm...20:55 Rize’de cenaze dönüşü kaza: 4 yaralı20:52 Düzce Üniversitesi öğrencileri için iftar programı düzenledi20:43 Sağlık Bakanı Koca: "Malpraktis, Türkiye’de kökten çözülüyor"20:38 Final Okulları ilkokul öğrencileri ağırladıkları misafirlerine etkinlik düz...20:33 Bakan Ersoy: "Bu yıl daha da yüksek rakamlara ulaşacağız”20:27 Trabzonspor, Konyaspor maçı hazırlıklarımız sürdürüyor20:13 Banu Parlak, Küçükçekmece Adliyesini birbirine kattı20:09 UNESCO’da "30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü" etkinliği yapıldı20:05 Tek seferde yakalanan en yüksek miktar: Habur Gümrük Kapısı’nda 850 kg eroi...20:05 SGK’dan emekli promosyonu ile ilgili açıklama20:00 Kripto para borsası FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried’a 25 yıl hapis cezası19:21 Bakan Işıkhan: "Sandık güvenliği bizim için çok önemli"19:16 Edirne’de terör operasyonu: 13 gözaltı19:11 Bakan Işıkhan: "Temmuz ayında emekli aylıklarını tekrar masaya yatıracağız"
Sami Er
Yerel 06 Eylül 2016 - 13:18 Yorum: 0

Akhisar 94’üncü kurtuluş yılını coşkuyla kutladı

Akhisar'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 94'üncü yılı çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Akhisar 94’üncü kurtuluş yılını coşkuyla kutladı

Akhisar'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 94'üncü yılı çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Manisa'nın Akhisar ilçesi Yunan işgalinden kurtuluşunun 94'üncü yılını kutladı. Kutlamalar saat 09.30'da Milli Egemenlik Meydanında Atatürk Anıtına çelenk sunma töreniyle başladı.

75. Yıl Orta Okulu Türkçe Öğretmeni Ayten Çoban Eskici'nin sunuculuğunu yaptığı program, Beden Eğitimi Öğretmeni Erol Topuz ve müzik öğretmeni Umut Fitil'in yönetimiyle saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasıyla devam etti. Törende Akhisar 75. Yıl Orta Okulu 6. sınıf öğrencilerinden Deniz Yamaç (Bu Bayrak Rüzgar Bekliyor), 8. Sınıf Öğrencisi Muhammet Abdülbaki Çeken (dua) şiirlerini okudu.

Akhisar'ın 94 yıl önce kurtuluş serüvenine kısaca değinen Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, "Birinci dünya savaşı ardından sözde galipler, bu savaşın mağdurlarını paylaşma ve yağmalama hakkını kendilerinde gördüler. Artık karşılarında ne patlayan bir silah ne de bir ordu vardı. Bu ülkeyi işgal edip, bütün kaynakları rahatça sömürebileceklerdi. Ancak karşılarında dimdik ayakta duran, Türk ulusunun onurunu hesaba katmayı unutmuşlardı. Türk ulusu için bu bir varoluş kavgasıydı. Bu halk her ne kadar yorgun ve güçsüz düşse de egemenliği için amansız bir direnişe çoktan başlamıştı. İleride yaşanması muhtemel tehlikeyi gören Akhisar'ın önde gelen şahsiyetleri büyük bir adım atarak, Ege Bölgesi'nin ilk kuva-yi milliye teşkilatlarından biri olan Redd-i İşgal cemiyetini kurarak bu mücadelenin ön saflarında yer aldılar. İzmir'in kuzey cephesinin önemli bölümünü oluşturan Akhisar cephesi Yunan kuvvetlerine karşı başarıyla direndi. Bu başarılı direniş ve mücadeleler cephe gerisinde düzenli orduların kurulabilmesini sağladı. 5 Eylül 1922 Salı günü Bakırlı Saçlı Efe, Bintepeler'den Gölmarmara, Beyoba ve Karahöyük Dağı yolunu izleyip şehre gelen 5. Süvari Kolordu Komutanı Altay Paşa'ya bağlı 1. Süvari Tümeni Kolordu Muhafız Bölüğü'nün şehre girip ve 6 Eylül 1922 Çarşamba günü son yunan askerinin şehrimizi terk etmesiyle Hükümet Konağı'na Türk Bayrağı'nı bir daha inmemek üzere çekerek Akhisar'ımızın kurtuluşunu ilan etti." dedi.

"Mücadele ruhumuzu ayakta tutmalıyız"

Başkan Hızlı, "Bugün kurtuluşumuzun 94'üncü yılında, bu kutsal emanetin üzerinde yaşayan biz Akhisarlılar, kahraman neslimizin onuruyla, bu ülkenin neler yaşadığını, bu günlere nasıl geldiğini unutmadan ve unutturmadan yarınlarımızı birlik ve beraberlik içinde inşa edip, mücadele ruhumuzu ayakta tutmalıyız. Yükümüz ağır ve yolumuz uzun olsa da kararlılığımızla aynı medeniyetin mirasçıları olarak görevimizin farkındayız. Akhisarlıları, Akhisarlı yapan da bu ruhtur. Evet sevgili Akhisarlılar; 94 yıldır Akhisar'ımızın kurtuluş yıldönümü olan 6 Eylüllerde bu ve buna benzer metinlerle Akhisar'ımızın kahramanlarını ve kahramanlıklarını, birlik ve beraberliğimizi hep diri ve taze tuttuk. Bu sayede; 15 Temmuz hain Fetö kalkışmasına hep birlikte bütün Türk milleti olarak tıpkı 94 yıl önce 6 Eylül'de olduğu gibi aynı ruhla karşı koyduk. Böylece kahraman ecdadımızın kahraman torunları olduğumuzu ispat ettik. Bundan böyle de vatanımız için, milletimiz için ve bayrağımız için canını feda eden şehitlerimizin bize bıraktığı kutsal emanetlere hep birlikte sahip çıkmaya devam edeceğiz. Ve milletçe hedefimiz olan muasır medeniyetler seviyesine bu ülkenin evlatları olarak birbirimizin kardeşi olduğumuzu hiç unutmadan çok çalışarak çıkacağız inşallah.

Başta büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve dava arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha minnetle ve şükranla anıyorum. Bayramımız kutlu olsun" şeklinde konuştu.

Törene Akhisar Kaymakamı Kaan Peker, AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, CHP Grup Başkan vekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, CHP Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu, Hava Meydan ve Garnizon Komutan Vekili Jandarma Binbaşı Mete Demir, Belediye Başkanı Salih Hızlı, Siyasi Parti İlçe başkanları, Oda ve başkanları, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Akhisar 94’üncü kurtuluş yılını coşkuyla kutladı

Akhisar 94’üncü kurtuluş yılını coşkuyla kutladı

Akhisar 94’üncü kurtuluş yılını coşkuyla kutladı

Akhisar 94’üncü kurtuluş yılını coşkuyla kutladı

Akhisar 94’üncü kurtuluş yılını coşkuyla kutladı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber