Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Siyaset 19 Ekim 2014 - 17:33 Yorum: 0

Akil insanlar toplantısı sonuç vermemiştir

MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Akil insanlar toplantısı hiçbir sonuç vermemiştir. 63 boş insan oyalanmak için sayın Başbakan tarafından istismar edilmektedir" dedi.

Akil insanlar toplantısı sonuç vermemiştir

Bahçeli, Manavgat ilçesindeki bir otelde düzenlenen MHP Belediye Başkanları Toplantısı'nın kapanışına katıldı, arkasından Kemer ilçesinde Göynük Kapalı Spor Salonu'nun açılışını yaptı.

Burada konuşan Bahçeli, iki günden bu güne Antalya'da bulunduğunu, 30 Mart'ta yapılan Mahalli İdareler Seçimlerinde MHP'nin kazandığı belediye başkanlarıyla toplantı yaptıklarını söyledi.

Yüksek bir katılımla gerçekleştirilen toplantıda MHP'nin belediyecilik hizmetlerinin değerlendirildiğini söz eden Bahçeli, bugüne kadar yapılanla gelecekte yapılacaklar içinde birliktelikler kurarak belediye başkanlarının nasıl daha tesirli çalışmalar yapacaklarının ortaya konulduğunu kaydetti.

Kemer halkına MHP'ye gösterdiği teveccühten ötürü teşekkür ve şükranlarını sunduğunu dile getiren Bahçeli, 'Belediye başkanlığı seçimlerinde yüksek yardım sağlamış bulunan MHP ilçe başkan, yönetim kurulu ve dava arkadaşlarıma da takdirlerimi sunuyorum' diye konuştu.

Göynük Kapalı Spor Salonu'nun gençlere ve spora ilgiyi bulunan vatandaşlara hayırlı uğurlu olmasını isteyen Bahçeli, bu bu şeklinde tesislerin gençlerin spora takdirini artıracağını, fena alışkanlıklardan ırak tutulmasının sağlanacağını vurguladı.

'Çirkince, haince davranışlar sergileniyor'

Türkiye'nin ciddi sıkıntılar bünyesinde bulunduğunu anlatım eden Bahçeli, Güneydoğu Anadolu başta olmak üzere büyükşehirlerde hiç beklenmeyen olaylarla karşılaşıldığını, okulların yıkıldığını, kaymakamlık ve emniyet binalarının basıldığını, tahrip edildiğini, bayrakların indirildiğini, Atatürk büstlerinin yerlerde süründürüldüğünü anlattı.

'Türkiye'yi her yönüyle geriye götürebilecek davranışlar çirkince ve haince sergileniyor' diyen Bahçeli, şöyle devam etti:

'Devletin tüm imkanlarının bugünkü politik iktidar tarafından kullanılarak, hiç kimseye ödün vermeden, kararlı bir biçimde eylemlerde bulunanların kökünün kazınması lazım. Bu devir bünyesinde 42 ölüm vakayı olmuştur. Emniyet mensubu kıymetli kardeşlerimiz, silahlı kuvvetlerimizin mensubu kıymetli kardeşlerimiz şehit olmuştur ve hala birtakım memleket dışındaki amaçlar doğrultusunda Türkiye'yi istismar ederek eylemleri sürdürmek arzu edenler vardır. Bunlarda cesaret varsa gözü gönlü Suriye topraklarındaysa oralarda bir müstakil devletçik kurma hevesinde olanlara destek vermeyi düşünüyorlarsa İstanbul'u yakmanın ne anlamı var. Garibin yuvasını yıkmanın ne anlamı var. Kendinize güveniyorsanız, cesaretiniz varsa gidin IŞİD'le mi boğuşacaksınız, kiminle boğuşacaksanız boğuşun fakat Türkiye’yi sorunsuz bırakın. O nedenden dolayı ötürü vakaları fazla aşırı iyi kavramanızı ve fazla aşırı sabırlı ve duyarlı olmanızı istiyorum.'

Antalya'da ve ilçelerinin Türkiye için fazla aşırı itinayla korunması gereken vatan parçası olduğuna dikkati çeken Bahçeli, doğudan, batıdan, kuzeyden, güneyden binlerce bireyin çocuğunun rızkını kazanmak için kente geldiğini, burada hepsinin itimat ve mutluluk bünyesinde yaşaması gerektiğine işaret etti.

Bahçeli, tahriklere kapılınmaması ve kardeş kavgasına zemin hazırlayacak davranışlardan ırak durulması gerektiğini vurguladı.

Akiller toplantısı

Basın mensuplarının, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Akil İnsanlar Heyeti ile bir araya geldiğini hatırlatması üzerine Bahçeli, '63'lükleri kast ediyorsunuz, değil mi? Akil insanlar toplantısı hiç bir sonuç vermemiştir. 63 beyhude insan oyalanmak için sayın Başbakan sebebi ile istismar edilmektedir' ifadesini kullandı.

Daha öncelikle Recep Tayyip Erdoğan'ın tıpkı yerde tıpkı toplantıyı yaptığını, şimdi de Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yaptığını belirten Bahçeli, toplantının bir sonuç vermeyeceğini, Türkiye'nin bu çeşit oyalama taktiklerine harcayacağı zamanının bulunmadığını söyledi.

Bahçeli, erken seçimin gündeme gelip gelmeyeceğine ait soruyu, 'Erken seçim hukuki yönden Meclis'in alacağı bir kararla her süre mümkündür. MHP olarak ister erken olsun ister zamanında, seçime hazırız' halinde cevapladı.

Muhabir: Leyla Ataman Koyuncuoğlu

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber