Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 28 Mayıs 2016 - 09:28 Yorum: 0

Akıllı Banklar Öğrencilerin Yüzünü Güldürdü

Balıkesir'de sloganı "Mutlu İnsanlar Şehri" olan Altıeylül Belediyesi, personellerinin geliştirdiği "Akıllı Bank" projesi ile iletişim çağında büyük...

Akıllı Banklar Öğrencilerin Yüzünü Güldürdü

Balıkesir'de sloganı "Mutlu İnsanlar Şehri" olan Altıeylül Belediyesi, personellerinin geliştirdiği "Akıllı Bank" projesi ile iletişim çağında büyük kolaylık sağlıyor. Vatandaşlar bir yandan banklarda dinlenirken diğer yanda da banklara kurulan güneş enerji sistemi sayesinde cep telefonlarını şarj etme imkanı buluyor.

Altıeylül Belediyesi, cep telefonlarının insan hayatında önemli bir etken haline gelmesi üzerine proje geliştirerek akıllı bankları vatandaşlar ile buluşturdu. Vatandaşların dinlenirken telefonlarını da şarj edebildiği banklar Altıeylül Belediyesi AR-GE birimi tarafından geliştirilirken, Tripas firması tarafından üretildi. Altıeylül ilçesinde 15 adet yerleştirilen bankların 2 adeti Balıkesir Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesi bahçesine konuldu. Bankları test eden öğrenciler Altıeylül Belediyesi'ne teşekkür etti.

Necatibey Eğitim Fakültesi Dekanı Fatih Satıl, "Bu banklar hem yerli hem de milli olması ile birlikte sevindirici bir hizmet. Altıeylül Belediyesi, gerçekten üniversitemiz için bir fırsat. Belediyemizi bu anlamda yanımızda görmekten mutluyuz. Sayın Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ile birçok projede işbirliği içerisindeyiz. Bu da kendilerinin öğrenci dostu bir belediye olduğunu bize gösteriyor" dedi.

YÜZDE YÜZ YERLİ GÜNEŞ PANELLERİ

NEF bahçesinde öğrencilerle bir araya gelen Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, hem kendi telefonunu şarj etti, hem de öğrencilerin görüşlerini sordu.

Başkan Kafaoğlu, "Türkiye'de bir ilki gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Yenilenebilir bir enerji olan güneş enerjisinden istifade ederek AR-GE birimimiz çalışma yaptı. Bu verdiğimiz hizmette güneş enerjisini kullanarak akıllı telefonların şarj ünitelerini doldurma hizmeti vermiş olduk. Artık iletişim çağında yaşıyoruz. Akıllı telefonlar ile dünyanın her yerine bağlı vaziyetteyiz. Tabi en büyük sorun bu telefonlara şarj dayanmıyor. Üniversitemizin bahçesinde de bu banklardan 2 tane koyduk. Öğrencilerle de az önce sohbet etme imkanı buldum, hizmetten oldukça mutlular. Türkiye'de bu uygulama bir ilk. Umarım başka yerlere de örnek olur. Bu güneş panelleri genelde yurt dışından geliyordu. Kullandığımız paneller tamamen yerli üretim. Panellerin bu şekilde bank üzerinde dolum noktası olarak kullanılması Altıeylül Belediyesi'nin bir çalışması sonucu ortaya çıktı. Çevre dostu bir enerji ile böyle bir imkanı öğrencilere sağlamanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz" ifadelerini kaydetti.

Tasarım ve konsept olarak Türkiye'de örneğine rastlanmayan akıllı banklar 225 watt gücünde elektrik üretirken, banklar üzerindeki 4 adet usb çıkışı ile aynı anda 4 telefonu şarj edebilme özelliği taşıyor. Başkan Kafaoğlu, yüzde 100 güneş enerjisi ile çalışan bankların talep gelmesi halinde sayılarını arttırabilecekleri de sözlerine ekledi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber