Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 13 Ekim 2016 - 16:48 Yorum: 0

Akıllı Beyoğlu Projesi uluslararası arenada görücüye çıktı

WEGO Yönetim Kurulu Toplantısı kapsamında yapılan "Akıllı Şehirler Projesi için Kamu Özel Ortaklığı Oturumu'nda Beyoğlu Belediyesi tarafından hayata...

Akıllı Beyoğlu Projesi uluslararası arenada görücüye çıktı

WEGO Yönetim Kurulu Toplantısı kapsamında yapılan "Akıllı Şehirler Projesi için Kamu Özel Ortaklığı Oturumu'nda Beyoğlu Belediyesi tarafından hayata geçirilen "Karekodlu Ruhsat Denetimi" uygulamasını tanıtan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "Belediyenin içerisinde yapabileceğiniz ofis çalışmasını sahaya çıkartmış ve insanların dükkanında, iş yerlerinde, binalarında bu eylemi gerçekleştirmiş oluyoruz" dedi.

Dünyanın dört bir yanından Beyoğlu'nun da aralarında bulunduğu 95 tam üyesi olan Dünya Yerel Yönetimler ve Şehirler E-devlet Organizasyonu'nun (WEGO) Beyoğlu'nda gerçekleştirdiği 2016 Yönetim Kurulu Toplantısı devam ediyor. Toplantı kapsamında CVK Park Bosphorus Otel'de yapılan "Akıllı Şehirler Projesi için Kamu Özel Ortaklığı Oturumu'na Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ile dünyanın dört bir yanından gelen WeGo üyesi Belediye başkanları ve temsilcileri katıldı.

Karekodlu ruhsat denetimi uygulaması büyük beğeni topladı

Brezilya'dan Akıllı Şehirler Projeleri Konusunda Sektörler Arası İşbirliği Sorumlusu Mortana Mascimento, Meksika'dan Siyasi ve Elektronik Yönetimler İşleri Müdürü İsmail Villegas ve Nijerya'dan Devlet Sorumlusu Bernard Ewaly'in akıllı şehir sistemleriyle ilgili sunumlar yaptığı oturumda, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'da, Beyoğlu Belediyesi tarafından 2014 yılında hayata geçirilen "Karekodlu Ruhsat Denetimi" uygulamasını tanıttı. Belediye ile işletmeler arasındaki işlemleri dijital ortam üzerinden kısa sürede sonuçlandıran uygulama katılımcıların büyük beğenisini topladı.

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan oturumda yaptığı sunumda Yerel Yönetimler olarak iki kavram üzerinde durduklarını söyleyerek, "Birincisi insan, ikincisi ise mekan. İkisini eğer biliyor ve takip edebiliyorsak, akıllı şehir adına da adım atabiliriz. Belediyeye ulaşan insanlar genelde iki adet hizmet istiyor. Birincisi yol, çöp gibi zaten yapılması gereken, ikincisi de bina yapma, dükkan açma, dükkanın iş ve işlemleri ve denetlemesi gereken istekler. Beyoğlu'nda 50 bin bina var. Bu elli bin bina içerisinde 125 bini bağımsız bölünüyor. Bu 125 bin bağımsız içerisinde 250 bin kişi iskan ediyor ve 200 bin kişi de çalışıyor. Akıllı sistemlerde bu sayıların hangi şartlarda olduğunu ve içerisinde yaşayan insanların ne istediğini biliyorsanız insanlara hizmet verebilirsiniz." dedi.

Beyoğlu Belediyesi tarafından 2014 yılında hayata geçirilen "Karekodlu Ruhsat Denetimi" uygulamasını da tanıtan Başkan Demircan, "İşyeri yeni açılmış olabilir ve denetlenmesi gerekiyorsa bu artık daha kolay bir duruma geldi. Bütün veriler belediyede evvelce hazırlanmış ve tasdik edilmiş. Dolayısıyla bütün belediye iş ve iş yerleri kendi içerisinde bir elektronik akıl sayesinde çalışıyor. Sahaya çıkan denetleme elemanı elinde sadece bir İPAD'le bu mekana ait kare kodu okutarak işletmeye ait bütün verilere, bilgilere buradan ulaşıyor ve hızlı bir şekilde tüm işlemleri yapıyor. Çıktı vermesi gerekiyorsa onu da hemen orada çıkartıp verebiliyor. Bütün mekanlara yaptığımız çalışmamız, Belediyedeki iş ve işleriniz bunlara bağlı olarak çalışıyor olması ve bütün birimleri bu sistem üzerinde toplanmış olması bizim işimizi kolaylaştırdı. Dolayısıyla Belediye'nin içerisinde yapabileceğiniz ofis çalışmasını sahaya çıkartmış ve insanların dükkanında, iş yerlerinde, binalarında bu eylemi gerçekleştirmiş oluyoruz." ifadelerini kullandı.

"İşi milletin faydasına olacak şekilde ticarete dökmenin heyecanını yaşıyoruz"

Başkan Demircan, Belediyenin işinin insanın ve mekanın beklentisini çözmek olduğunu da belirterek, "Kişilerin Belediye'ye hızlı ulaşması telefonla ve e-maille olacak. İşte Callcenter da buna bağlı. Yani bir vatandaş bizi aradığında onları vatandaşlık numarasıyla kayıt ederek, telefon numaralarını da adreslere bağlıyoruz. Böylelikle ikinci aradıklarında onlara ismiyle hitap eder hale geliyoruz. Kişinin şikayetini aldığımızda hangi adresten bizi aradığını ve bulunduğu sokakla ilgili malumatımız olduğu için ona etkin ve hızlı servis yapabiliyoruz. Dün de WeGo'da Smart Beyoğlu projesiyle ticarete dönen kısmını anlatmıştık. Yani 12 bin tane esnafın, 50 bin tane binanın zaten belediye iş ve işlemlerini yaparak girdik ve tamamladık. Artık işi milletin faydasına olacak şekilde ticarete dökmenin heyecanını yaşıyoruz. İnşallah bunu başarmış olacağız." şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber