Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sağlık 10 Mart 2015 - 16:33 Yorum: 0

"Akıllı Etiket" uygulaması

TÜDER Yönetim Kurulu ve Gıda Komisyonu Üyesi Yakut:

'Akıllı Etiket' uygulaması

DÜZCE (AA) - Tüketiciler Derneği (TÜDER) Yönetim Kurulu ve Gıda Komisyonu Üyesi Abdulmenaf Yakut, ''Akıllı Etiket'' uygulamasının bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini belirtti.

Yakut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, takviye edici gıdalar, bal, enerji içecekleri, siyah çay, bitkisel sıvı yağlar, bebek mamaları ile ek gıdalar için geçerli olmak üzere hazırlanan "Akıllı Etiket" uygulamasının devreye girmesini talep ettiklerini dile getirdi.

Tüketicilerin satın aldıkları ürünlerin güvenilirliğini kontrol edebilmelerine yönelik internet, mobil uygulama, sesli yanıt sistemi ve kısa mesaj olmak üzere sorgulama yapmalarına imkan tanıyacak uygulamanın ertelenmemesi gerektiğini vurgulayan Yakut, şunları söyledi:

 "Tüketiciler olarak her birimiz gıda mühendisi ya da kimyager değiliz ki sağlıklı ürünleri sağlıksız olanlardan ayırabilelim. Sıradan vatandaşlar olarak milyonlarca tüketicinin, çarşı pazardan satın aldığı gıda ürününün mahiyeti ile bünyelerinde yer alan maddelerin neler olduğu ve sağlıklı olup olmadıklarını bilmemizin imkanı yok. Aldığımız ürünleri, güvenli olup olmadıklarını bilemeden tüketiyor olmanın, sağlığımız hatta gelecek nesillerin sağlığı ve selameti açısından oluşturabileceği muhtemel risklerin büyüklüğünü şimdiden tam olarak tahmin etmek mümkün değildir.''

Abdulmenaf Yakut, tüketici örgütleri olarak uygulama hakkında yapılacak çalışmalarda, işin teknik boyutu ve bu konudaki toplumsal farkındalığın oluşturulması dahil yapabilecekleri her türlü katkıyı memnuniyetle vermeye hazır olduklarını ifade ederek, "Tüketicilerin sağlıklarının korunması adına 'Akıllı Etiket' uygulamasında gerekli hazırlık çalışmalarının tamamlanarak sistemin devreye alınmasını talep ediyoruz. İlgili Bakanlığa bu konuda gerekli müracaatlarımız olmakla beraber, ertelenen bu sistemin bir kez daha ertelenmemesi gerektiğini düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber