Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 29 Mayıs 2019 - 13:15 Yorum: 0

Akıllı Telefon Markaları

Normal telefonlara göre daha yüksek ve ileri seviye de işlemler yapma kapasitesi olan, gelişmiş bağlanma alternatifi sunan ve bünyesinde mobil uygulamalar yüklenip kullanılabilen geliştirilmiş iletişim aletlerine akıllı telefon adı verilmiştir.

Akıllı Telefon Markaları

Normal telefonlara göre daha yüksek ve ileri seviye de işlemler yapma kapasitesi olan, gelişmiş bağlanma alternatifi sunan ve bünyesinde mobil uygulamalar yüklenip kullanılabilen geliştirilmiş iletişim aletlerine akıllı telefon adı verilmiştir.

Akıllı telefonların bir sürü özelliği hayatı daha kolay bir hale getirmiştir. Bu özelliklerden bazıları ise; GPS gibi konum, WİFİ gibi kablosuz internet, 3G-4.5G gibi yüksek hızlı internet, bluetooth gibi bağlantı seçenekleri bunlardan temel olanlardır. Bir bilgisayar görevi görerek internette gezinti ve çeşitli işlemler yapabilmek oldukça kolaydır.   Uygulama marketi üzerinden çeşitli oyun ve uygulama indirerek keyifli vakit geçirmek mümkündür. Genellikle dokunmatik ara yüze sahip olan akıllı telefon sistemlerinin ismi dokunmatik telefon olarak ta anılır. Birden çok uygulama kullanma imkânı ise çoğu talebe karşılık vermektedir.

Akıllı Telefon İşletim Sistemleri

Bilinen 6 adet akıllı telefon işletim sistemi vardır. Bunlar;

  • Google Android (en çok kullanılan işletim sistemi)
  • Apple İOS
  • RIM Blackberry OS
  • Nokia Symbian (MeeGo)
  • Microsoft Windows Phone ve Windows Phone 7
  • Palm olarak sıralanır.

İlk akıllı telefon unvanına sahip olan cihaz 1992 yılında IBM tarafından üretilmiştir. IBM Simon ismiyle piyasaya sunulmuş ve adres defteri, takvim, not defteri gibi özellikleri kullanıcılarına sunmuştur. Bunun yanı sıra e-posta uygulaması, fax ve eğlence menüsü de bulunan ilk akıllı telefon dokunmatik ekrana sahiptir.

Akıllı Telefon Modelleri

Akıllı telefon çeşitleri üretim ve gelişim aşamasından sonra dünya çapına farklı farklı modellerle yayılmıştır. Ülkemizde en çok kullanılan akıllı telefon modellerinin başında Samsung gelmektedir. Android işlemciye sahip bu marka her geçen gün kendini daha da geliştirerek kullanıcılara daha kolay bir ara yüz ile kullanım keyfi sunmuştur. Her türlü bütçeye göre ürünü bulunan bu marka,  ülkemizi adeta akıllı telefon teknolojisi  ile tanıştırmıştır.  Samsung’dan sonra ikinci sıraya  İPhone sahiptir. İOS işletim sistemi ile her ne kadar kullanıcıları bazı konularda kısıtlasa da kaliteden ödün vermemesi ve ayrıcalık isteyenlerin tercihi olmuştur. Üçüncü sıraya uygun fiyatı ile oturan General Mobile kendini her gün daha da geliştirerek akıllı telefon piyasasında kendinden emin adımlarla yürümektedir. Yerli malı olarak da anılan Vestel Venüs modelleri ile oldukça ilgi çekerek sırayı takip etmiştir. Peki bu kadar marka ve model içinde en uygun akıllı telefon nasıl bulunur? Tercihler nasıl yapılır derseniz tek yapmanız gereken  https://www.incehesap.com/cep-telefonu-fiyatlari/ adresini ziyaret etmek olacaktır.

Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber