Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 21 Temmuz 2015 - 17:31 Yorum: 0

Akın, Yeşilyurt ilçesine bağlı bazı mahalleleri ziyaret etti

Malatya ili Damızlık koyun keçi yetiştiricileri birliği başkanı ihsan akın Yeşilyurt ilçesine bağlı bazı mahalleleri ve bürücek yaylasını ziyaret ederek istişare ve temaslarda bulundu.

Akın, Yeşilyurt ilçesine bağlı bazı mahalleleri ziyaret etti

Bu istişareler sırasında  sosyal projeler, eksiklikler ve yeni destekler  konuşuldu.

Birlik başkanı ihsan akın bürücek yaylasında bir açkılama yaptı. Şuandaki bulunduğumuz yer Yeşilyurt ilçemiz Ortaköy, yetiştiricilerimizin özellikle kullandığı yerlerden Bürücek yaylası bu yaylamızda binlerce hayvanın otlatıldığı bir yer tabi şuanda burada özellikle eksiklik olarak sosyal ihtiyaçlardır.biz sosyal projeye neden önem veriyoruz. Sosyal proje çok önemli çünkü hayvancılığın gelişimi için özellikle temel ihtiyaçların giderilmesi ile alakalı tuvalet, yol, su, hayvan gölgeliğidir, tuzlaktır, sulaktır. Bunlar bir an önce desteklenmeli bu projemizin hayata geçirilmesi noktasında tabi biz dilekçelerimizi toparlıyoruz,tekrar yenilememizi yapıyoruz,müracaat etmeyenleri  müracaat için bekliyoruz, onun üzerinde bu yaylaları kullanan yetiştiricilerimizin müracaatlarını da alıyoruz. Çünkü hayvancılığın devam edebilmesi adına bizlerin buraya kesinlikle bu hizmetlerin bir an önce yerel yöneticiler tarafından birlikler tarafından ilgili kurum ve kuruluşlar tarafından yapılması gerekiyor. örnekte gördüğümüz gibi işte temel ihtiyaçlar ortada bunu görüyoruz biz bu yaylalarımızdaki ihtiyaçları yıllardır biliyoruz. Dile getiriyoruz ama çözümü noktasında da bununla alakalı sosyal projemiz inşallah bir an önce destek bulur ve hayata geçirmeye çalışırız. Tabi burada yetiştiricilerimizin daha farklı sıkıntıları eksiklikleri özellikle acil olan sulaklarla alakalı eksiklikler var. Bununla alakalı sıvat projeler olsun dap projesi olsun sulama projeleriyle alakalı da inşallah buralara bu desteklerden bir an önce çıkartma noktasında da biz bütün kurum ve kuruluşlarımızla istişare halindeyiz. Zaten birebir de buraya gelmemizin nedeni tekrardan yetiştiricilerimizin farklı problemleri varmı sıkıntıları varmı birebir görme adına da bugün bu yaylamızı ve mahalle (köy) lerimizi geziyoruz.

Bazı mahalle ve yayladaki yetiştiriciler sorunlarının acil olduğunu dile getirdiler. Bürücek yaylası yetiştiricileri adem baştürk su konusunda çok mağdur olduklarını kovayla su taşıdıklarını söyledi yine seçerek mezrasından Osman çalışkan ise sulak sıvatları olmadığı ve (köyde) mahallede bir tane bile beton sulak kürün olmadığını imkanları olmadığı için çamurdan yaptıklarını ama bunlarında kullanışlı olmadığını sürekli bozulduğunu söyledi.  Üçgöze mahallesi sakinlerinden abuzer Ercan ise sosyal projelerle alakalı tuvalet yol su sulak tuzlak gölgelik ve birçok sıkıntılarının olduğunu dile getirdi bu ziyaret ve istişare den birlik başkanına teşekkür etti. Tüm gidilen işletmelere bilgilendirme amaçlı birlik tarafından bastırılan, yüzde elli inşaat, yüzde seksen koç desteği el broşürü kitapçık dağıtıldı.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber