Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 04 Eylül 2018 - 16:33 Yorum: 0

Akkuş’a temiz su

Ordu Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (OSKİ), Akkuş ilçesine 4 milyon TL değerinde kazandırdığı içme suyu arıtma...

Akkuş’a temiz su

Ordu Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (OSKİ), Akkuş ilçesine 4 milyon TL değerinde kazandırdığı içme suyu arıtma tesisinin çalışmalarını tamamladı.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, geride kalan 4 yılı aşkın süreçte Akkuş'a su alma yapısı, içme suyu hatları ve arıtma tesisi inşa edilerek içme suyu sisteminin tamamının yenilendiğini söyledi. Faaliyete geçen tesisin su arıtımına başladığını söyleyen Başkan Yılmaz, "Akkuş ilçemizde eski metotlarla inşa edilen mevcut su arıtma tesisi ömrünü tamamladığı için görevini sağlıklı bir şekilde yerine getiremiyordu. Bu kapsamda ilçemizde vatandaşlarımızın ihtiyaçları doğrultusunda 4 milyon TL'ye mal olan su arıtma tesisimizin yapımını tamamlayarak halkımızın hizmetine sunduk. İlçemize hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Yeni tesis ile vatandaşların temiz ve sağlıklı içme suyuna kavuştuğunu belirten Başkan Enver Yılmaz, "OSKİ ekiplerimiz tarafından tesisimiz, teknolojinin son sistemi kullanılarak inşa edildi. Hızlı kum filtre sistemiyle çalışan tesis, uzun vadede Akkuş ilçesi ve çevresine temiz, sağlıklı ve içilebilir içme suyu arıtımı sağlayacak" ifadelerini kullandı.

Başkan Yılmaz, "Eski tesisin günde 2 bin 600 ton olan su arıtma kapasitesi, yeni yapılan modern tesisle birlikte 7 bin 200 ton kapasiteye çıkarıldı. En az 50 bin kişinin içme suyu ihtiyacını karşılayacak tesis, uzun yıllar Akkuş ilçesine hizmet verecek" diye konuştu.

Akkuş’a temiz su

Akkuş’a temiz su

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber