Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Siyaset 23 Kasım 2014 - 16:55 Yorum: 0

AKP Hükümeti'nin eğitim politikası çöktü!

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Ağbaba 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yazılı bir mesaj yayınladı.

AKP Hükümeti'nin eğitim politikası çöktü!

“EĞİTİM  HIZLA ÇAĞDAŞLIKTAN UZAKLAŞIYOR”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, 12 yıllık AKP iktidarında eğitimin bilimsellikten, çağdaşlıktan ve yaratıcılıktan uzaklaşıp ticarileşen bir hal aldığını belirterek “Dindar nesil yetiştirme arzusuyla her mahalleye  imam hatip okulu açmak, binlerce öğrenciyi zorla bu okullara kaydettirmek, sorunları daha da artırmıştır” dedi.

 CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Ağbaba 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yazılı bir mesaj yayınladı. Ağbaba, mesajında eğitim sisteminin sıkıntılarına değinerek, AKP Hükümeti'nin eğitim politikasının çöktüğünü kaydetti.

 Açıklamasında “AKP’nin 12 yıldır uyguladığı eğitim politikalarının sürekli sermayeden yana olduğunu kaydeden Ağbaba, “Bu politikalar sonucu eğitim sistemi her geçen gün bilimsellikten, çağdaşlıktan ve yaratıcılıktan uzaklaşıp ticarileşen bir hal almaktadır. 4+4+4 ucube yasası ile eğitim sistemi, sistem olmaktan çıkarılmış, binlerce öğretmen norm fazlası hala getirilmiş, sınıf mevcutları kalabalıklaşmıştır. Dindar nesil yetiştirme arzusuyla her mahalleye  imam hatip okulu açmak, binlerce öğrenciyi zorla bu okullara kaydettirmek zaten üst düzeyde olan sorunların çok daha fazla artmasına sebep olmaktadır.”dedi.

ESNEK VE GÜZENCESİZ ÇALIŞMA YÖNTEMİ YAYGINLAŞIYOR

“AKP Hükümeti yetkilileri tarafından sıklıkla az çalışıp çok ücret aldıkları iddia edilen eğitim emekçileri OECD ülkeleriyle kıyaslandığında en düşük ücreti almaktadır.” İfadeleriyle açıklamasına devam eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba “Türkiye‘de öğretmenler diğer ülkelerdeki meslektaşlarına göre daha çok çalışmakta, ancak bu çalışmaları karşılığında daha az ücret almaktadır. Öğretmenlik toplumsal statüleri, ekonomik, sosyal ve özlük hakları açısından diğer ülkelerle kıyaslandığında çok gerilere düşmektedir.AKP ile birlikte nitelikli öğretmen yetiştirme politikaları terk edilerek, 300 bini aşkın atanmayan öğretmen atanmayı beklemektedir. Eğitimde esnek, kuralsız ve güvencesiz çalışma yöntemleri her alana yayılması kaygı yaratmaktadır” dedi.

OKUL MÜDÜRLÜĞÜ İÇİN TEK REFERANS: AKP’Lİ OLMAK

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba; “7 bin müdürün aynı anda görevlerine son verildiği,okul yöneticilerinin AKP’li olup olmadıklarına bakılarak, subjektif kriterlerle belirlendiği, yandaş sendikanın referansıyla listelerin hazırlandığı, mezhepsel ve etnik kimlik ayrışmasının doruğa çıktığı bir Türkiye’nin eğitimde ilerlemesini beklemek gerçekçi değildir” dedi.

 ”Bu şartlar altında elbette 24 Kasım’ı bir bayram olarak kutlamaktan ziyade Türkiye’de ki eğitim sisteminin ve eğitim emekçilerinin sorunlarının dile getirildiği ve bu sorunların çözümü için girişimlerde bulunulduğu gün olarak değerlendirmek gerekmektedir” ifadelerine yer verdi. Ağbaba açıklamasının sonunda “Özlemini duyduğumuz çağdaş Türkiye’nin oluşmasına ışık tutan bütün öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutluyorum" dedi.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber