Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 27 Temmuz 2015 - 17:53 Yorum: 0

AKP iktidarı gerekli adımları atmadı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve Grup Başkanvekili Özgür Özel sağlık çalışanlarına yıpranma hakkı tanınması için hazırladıkları yasa teklifini TBMM’ye sundular

AKP  iktidarı  gerekli adımları atmadı

ANKARA - CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve Grup Başkanvekili Özgür Özel  sağlık çalışanlarına yıpranma hakkı tanınması için hazırladıkları yasa teklifini TBMM’ye sundular. Teklif, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nda değişiklik yapılmasını öngörüyor. 

Ağbaba ve Özel  imzalı yasa teklif sağlık kuruluşlarında görev yapan hekim, diş hekimi, eczacı, psikolog, biyolog, hemşire, hasta bakıcı, ebe, laborant ve diğer sağlık personelinin fiili hizmet süresi zammına kavuşturulmasını içeriyor.

5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nun 40. maddesinde değişiklik öngören teklifin gerekçesinde ’’sağlık personelinin güç koşullar altında görev yaptığı, tehdit, hakaret ve şiddete maruz kaldığı’’ vurgulanarak fiili hizmet süresi zammı kapsamına alınması gerektiği kaydedildi.

Konunun zaman zaman gündeme gelmesine karşın AKP  iktidarının konuyla ilgili  gerekli adımları atmadığı belirtilen gerekçede, "Bu kadar hayati bir görev yapan ve tüm toplumun sağlığı için güç koşullar altında çalışan, tehdit alan, şiddete maruz kalan, hayatını kaybeden sağlık personelinin bu durumda bırakılması kabul edilebilir bir durum değildir. Teklifle, bu durumun ortadan kaldırılarak fiili hizmet süresi zammı uygulamasından yararlanan diğer meslek grupları ile birlikte sağlık hizmetinde görevli personelin de bu uygulamadan yararlanması amaçlanmaktadır” ifadelerine yer verildi.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber