Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 22 Şubat 2018 - 13:24 Yorum: 0

Akpınar İlçe Müftüsü Kırşehir’de ilk resmi nikahı kıydı

Müftülere nikah kıyma yetkisi değişikliğini içeren tasarının Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunda kabul edilmesinin ardından Kırşehir'de...

Akpınar İlçe Müftüsü Kırşehir’de ilk resmi nikahı kıydı

Müftülere nikah kıyma yetkisi değişikliğini içeren tasarının Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunda kabul edilmesinin ardından Kırşehir'de ilk nikah, merhum Bozlak Ustası Neşet Ertaş'ın köyü Kırtıllar mezrasındaki Yunus Karacaoğlu ve Sultan İçten çiftine kıyıldı.

Kırşehir'in Akpınar İlçesi İlçe Müftülüğüne nikah kıydırmak için müracaatta bulunan Yunus Karacaoğlu ve Sultan İçten, resmi nikahlarını dua eşliğinde İslami usullere göre yaptırmak istedi.

İlçe Müftülüğünün Nüfus Müdürlüğü ile yaptığı istişare sonrası çiftten resmi nikah işlemleri için evrak istendi. Evrakların tamamlanması sonrası çiftin İlçe Müftülüğünde nikahları Müftü Abdullah Karaca tarafından şahitler huzurunda kıyıldı. Gerçekleştirilen nikah akdi ile ilgili açıklamada bulunan Müftü Karaca, nikah işlemlerinde ikilemin ortadan kalktığını söyledi. Karaca, "İçişleri Bakanlığı düzenlemesi ile müftülere resmi nikah kıyma yetkisi verildi. Belediye görevlileri nasıl nikah kıyıyorlarsa bizler de öyle nikah kıydık. Evlenmek için müracaatta bulunan çift evraklarını tamamladı. Bizler de resmi nikahla birlikte dini nikahı aynı anda yaptık. Önceden ise çiftler resmi nikah yapıyor sonrasında ise dini nikah istiyorlardı. Nikah kıyma yetkisi sadece müftülere ait cami hocaları ve imamlar nikah kıyma yetkisine sahip değiller" diye konuştu.

Akpınar İlçe Müftüsü Kırşehir’de ilk resmi nikahı kıydı

Akpınar İlçe Müftüsü Kırşehir’de ilk resmi nikahı kıydı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber