Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 26 Ocak 2016 - 13:53 Yorum: 0

Akrebin milletimizi zehirlemesine yol açan kimlerdi?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin geçirdiği rahatsızlık nedeniyle MHP Grup Toplantısı, partinin grup başkanvekili Vural'ın başkanlığında yapıldı.

Akrebin milletimizi zehirlemesine yol açan kimlerdi?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin geçirdiği rahatsızlık nedeniyle MHP Grup Toplantısı, partinin grup başkanvekili Vural'ın başkanlığında yapıldı. 

Toplantının Bahçeli'nin talimatıyla düzenlendiğini belirten Vural, Genel Başkanlarının istirahatinin devam ettiğini, kısa zaman içerisinde aralarına katılacağını söyledi. 

Bahçeli'ye şifa dileyen Vural, sağlık dileklerini paylaşan parti temsilcilerine, devlet ricaline ve toplumun diğer kesimlerine teşekkür etti. 

Vural, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç'a ve eski milletvekili Kamer Genç'e vefatlarından dolayı Allah'tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diledi. 

MHP Grup Başkanvekili Vural, bu yıl 17 polis, 4 asker ve bir korucunun, 22 Temmuz 2015'ten bugüne kadar ise 135 asker, 105 polis ve 5 korucunun şehit olduğuna dikkati çekerek, "Terör örgütüne karşı güvenlik güçlerimizin yürüttüğü mücadele muhakkak başarıya ulaşacak ve bölücü terör örgütü bertaraf edilecektir. Buna inancımız tamdır. Yeter ki yine gaflete düşülmesin, yeter ki devleti yönetenler yine uyumasın. Yılların ihmal ve tavizleri milletimize pahalıya malolmuştur" dedi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Kayseri Ticaret Odasında terör örgütüyle ilgili söylediği bazı ifadeleri anımsatan Vural, Erdoğan'ın "akrep kurbağa hikayesi"ni anlatarak "Akrebin yapısı bu, eninde sonunda zehrini akıtır" dediğini söyledi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu tespitlere gelmiş olmasından memnuniyet duyduklarını belirten Vural, şunları söyledi: 

"Keşke Sayın Cumhurbaşkanı 7 Haziran’a kadar ısrarla terör örgütünün gerçek yüzünü görmeyenleri, terör örgütüne karşı kimin tavır koymadığını da belirterek iğneyi kimlere batırmamız gerektiğini de açık yüreklilikle paylaşsaydı. Şüphesiz Sayın Cumhurbaşkanının çözüm ve açılım sürecinin maliyetinin geldiği bu safhayı değerlendirirken yeniden aynı gaflete, sözde açılım ve çözüm süreci bataklığına saplanmamamız gerektiği dersini de çıkarmış olduğunu düşünmek isteriz. 

Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Kayseri Ticaret Odasındaki esnafımızın, muhtarlarımızın, aziz milletimizin tamamının terörle mücadele iradesi tamdır. Bundan şüphemiz yoktur. Ancak bu iradeyi kaybettiğimiz yer Kayseri değildir. Bu iradenin kaybedildiği yer Habur’dur, Oslo’dur, 1 Ağustos 2009’da başlatılan açılım sürecidir, İmralı’dır, Dolmabahçe’dir. Keşke akrep kurbağa hikayesi, terör akrebinin gün gelip el sıkıştıklarının elini sokacağı, Oslo'da, İmralı’da hatırlansaydı. Vatandaşımız akrebin elini soktuğunu biliyor da bu akrebi kim korudu, kim kolladı? Bunları da hatırlamak gerekmez mi? Oslo'da, İmralı'da, Dolmabahçe'de PKK'nın yol haritasını milletimize baldıran zehiri olarak içiren kimdi? Bu akrebin milletimizi zehirlemesine yol açan kimlerdi?" 

Vural, Türkiye'nin bu süreç içerisinde vahim hatalar yaptığını savunarak, hataların bir bir ortaya çıktığını ifade etti. Vural, İmralı tutanaklarının Avrupa basımının yayılandığını ifade ederek, bu tutanaklara göre, hükümet adına konuşan Kamu Güvenliği Müsteşarının konuşmalarının PKK ile mücadele edenin AK PARTİ hükümeti değil, güvenlik bürokrasisi olduğunu gösterdiğini iddia etti. 

Oktay Vural, "Bir yandan hendekleri kapatmakla PKK ile mücadele ettiklerini söyleyenlerin, öbür yanda teröristbaşıyla İmralı’da demokratik özerkliği, kamu güvenliğini, yerel özerkliği, Kürt reformasyonunu kamu güvenliği müsteşarlığı vesilesiyle pazarlık konusu yaptıkları ortaya çıkmıştır" diye konuştu. 

2010'da PKK ile görüşmediklerini söyleyenlerin kokusunun 2012'de çıktığını belirten Vural, "Akdoğan hem 'görüşme yok' diyor, hem de 'yürekleri varsa Öcalan’ın onlara dair sözlerini de anlatsınlar' diyerek sirkatin söylüyor. Şıracının şahidi bozacı. Bu ülke bir Başbakan yardımcısının teröristbaşını şahit gösterdiği günleri de görmüş oldu böylece. Çözüm ortakları HDP ve AKP teröristbaşına birbirlerini gammazlayacak kadar, birbirlerinin dedikodusunu yapacak kadar vıcık vıcık, kirli, pis bir ilişki içindeler" iddiasında bulundu. 

Vural, çok kritik bir süreçten geçildiğine vurgu yaparak, şu görüşleri savundu: 

"Daha önce AKP’nin Genel Başkan Yardımcısı PKK’nın siyasi uzantılarının kongresinde PKK marşıyla ayağa kalkmıştı, teröristler için saygı duruşunda bulunmuştu. Önceki gün de PKK'nın siyasi uzantısı partinin kongresinde Ana muhalefet partisinin Genel Başkan Yardımcısı PKK marşı eşliğinde saygı duruşunda bulunur vaziyettedir. Ülkenin geldiği durum budur. İktidarı da Ana muhalefeti de teröristlere saygı duruşunda bulunmaktan utanmamaktadırlar. AKP ile CHP arasında adeta bir bayrak yarışı vardır. Biri Kürt sorunu diyor, diğeri de altta kalmıyor Kürt sorunundan bahsediyor. AKP 'güvenlikçi politikalarla çözülmez' demişti, şimdi CHP bu bayrağı taşıyor. AKP yerel yönetimlere özerklik şartını dile getiriyor, CHP de 'özerklik şartı ile ilgili çekince ve beyanları kaldıracağız' diyor. İkisinde de milli kimlik, milli devlet hassasiyeti yok. 'Bütün bu süreçler hangi üst aklın eseridir' diye sormamız gerekmez mi?" 

Çözüm ve açılım sürecinin kirlettiği ilçelerde, illerde güvenlik güçlerinin verdiği mücadelenin bir destan olduğunun altını çizen Vural, şunları söyledi: 

"Her yerde devlet ve kanun hakimiyeti sağlanmalıdır. Ancak terörle mücadeleyi bir aç parantez kapa parantez olarak ele almak aymazlıktır. Terörle mücadele anlık değildir. Parantez içine alınamaz. Terörle mücadele PKK terör örgütü bertaraf edilinceye kadar devam etmeli ve alan hakimiyeti sağlanarak, buralarda terörist unsurların bir daha yer almamasına yönelik tedbirler alınmalıdır. Önleyici bir terörle mücadelenin sürdürülmesi gerekmektedir. Bu çerçevede bölge halkının tüm ihtiyaçlarını karşılayacak tedbirler, güvenlik şemsiyesi altında alınmalıdır." 

Terörle mücadele konusunda ortaya konulan iradenin akamete uğratılmadan devam etmesinin önemini vurgulayan Vural, terör örgütüyle mücadelenin yeni bir çözüm, müzakere süreciyle akamete uğratılıp bölücü terörün ve bölücülüğün çözüm olarak tekrar dolaptan çıkarılıp milletin önüne konulmasına izin vermemek gerektiğini söyledi. 

"Dolaba koyduğunuz çözümü alınız, tarihin çöp kutusuna atınız" diyen Vural, şu ifadeleri kullandı: 

"Gerek ABD Başkan Yardımcısının çözüm süreci hakkında söyledikleri, gerekse AB İlerleme Raporu'nda çözüm sürecine yapılan atıflar son olarak Cumhurbaşkanı ile görüşmeden sonra AB Dış Politika Yüksek Temsilcisinin 'hemen bir ateşkesi ve geçtiğimiz yıllarda başlatılan barış sürecine dönüşü destekliyoruz' şeklindeki ve kimi AKP sözcülerinin müzakere ve çözüm süreci hakkındaki ifadeleri, parantez içine aldıkları terörle mücadeleden sonra yeni bir sürece evrilme konusunda ip uçları vermektedir. Bu bakımdan Sayın Cumhurbaşkanının 20 Ocak’ta 'terör örgütüyle, uzantıları ile asla görüşme olmaz' dedikten 2 gün sonra terör örgütünün siyasi uzantısı partinin tescillisi ve Türk milleti dememek için yemin etmeyen Leyla Zana'yı kabul edeceğini ifade etmesi çözüm sürecinin ısıtılma çalışmalarının bir yansıması olduğunu düşünüyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı, Türk milleti dememek için ısrarla yemin etmekten kaçınan birini Türk milletinin birliğini temsil eden bir makama çağırıp ne görüşeceksiniz? Buradan Sayın Cumhurbaşkanına sesleniyorum; gelin bundan vazgeçin. Türk milletini reddeden bir zihniyetin 16 Türk devletinin forsunun yer aldığı makamda işi olamaz. Gelin sözünüzde durun, terör örgütü uzantılarıyla görüşmeyin." 

Vural, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kayseri'de "ismini vermeyeceğim" diyerek terör örgütünün ismini vermekten kaçtığını belirterek, bunun nedenini sordu. Vural, "Bu ülkede bölücü bir terör vardır ve bu terör örgütü İmralı’daki çözüm ortağının talimatlarıyla askerime, polisime kurşun sıkan PKK’dır. PKK, Kürt kökenli kardeşlerimizin de bir numaralı düşmanıdır. Bunun adını koymak lazım. PKK bölücü, millet ve din düşmanı bir aşağılık terör örgütüdür, nokta. Herkes bunu böyle bilmelidir" diye konuştu.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber