Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
08:47 180 milyonluk sazan sarmalı operasyonu: 20 tutuklama08:44 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11”...08:41 Narkotik ekiplerinden rekor: 112 kilonun üzerinde metamfetamin ele geçirild...08:34 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11”...08:33 Sivas’ta yaşlı nüfus artıyor08:21 3 büyük takım taraftarı iftarda buluştu08:15 Altıeylül’de 100 bin ton geri dönüşüm dönüştürüldü08:01 Bakan Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle aranan 2 suç örgütü lideri İs...07:54 İçişleri Bakanı Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle ‘Yasa Dışı Örgüt Fa...06:32 Küçükçekmece Atatürk Mahallesi Bahariye Caddesi’nde iş yerinde yangın çıktı...05:56 Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı04:45 Atay hizmete açtğı Adnan Menderes Kapalı Pazar Yeri’nde mahalle sakinleriil...03:35 Kütahya’da "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısı02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın
Sami Er
Güncel 01 Nisan 2015 - 17:13 Yorum: 0

Aksaray'a 240 milyon liralık sulama yatırımı yapıldı

AKSARAY (AA) - Aksaray'da, Mamasun Barajı Sağ Sahil Sulama ve Sol Sahil Sulama açık kanal sistemlerine 240 milyon liralık yatırım yapıldı.Vali Şeref Ataklı, Valilikte düzenlenen törende...

Aksaray'a 240 milyon liralık sulama yatırımı yapıldı

AKSARAY (AA) - Aksaray'da, Mamasun Barajı Sağ Sahil Sulama ve Sol Sahil Sulama açık kanal sistemlerine 240 milyon liralık yatırım yapıldı.

Vali Şeref Ataklı, Valilikte düzenlenen törende yaptığı konuşmada, su ve sulama konusunun Aksaray için çok önemli olduğunu söyledi.

Sağ sahil ve Sol Sahil Sulama Sistemleri diye adlandırılan çok geniş bir alanda kurulu olan sulama sisteminin zamanla yıprandığını belirten Ataklı, "Bu sistemde su kayıplarını sıfırlamamız lazım. Çok büyük bir sulama sistemi büyük bir proje ile kapalı sulama sistemine alınıyor. Bu proje en kısa sürede gerçekleştirilmesi ile suyumuzu etkin şekilde kullanmaya başlayacağız. Böylece çiftçilerimiz arazilerini daha verimli kullanma imkanı elde edecekler" dedi.

Devlet Su İşleri Konya 4. Bölge Müdürü Mustafa Uzun ise Aksaray'da 1962 yılında hizmete açılan Mamasun Barajı sulama projesinin Türkiye'de uygulamaya geçen ilk sulama projelerinden biri olduğunu ifade ederek, o günün şart ve teknolojisine göre iyi bir sulama tesisi olduğunu aktardı.

Sistemde artık birçok alanın yeterince sulamadan yararlanamadığını vurgulayan Uzun, "Yaklaşık 240 milyon lira keşif bedeli olan çok büyük bir işten bahsediyoruz. Aksaray’da bu büyük proje için birliklerimizle de anlaştık. Yıpranmış sistemi, yeni siteme geçirmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından Vali Ataklı ile DSİ Konya 4. Bölge Müdürü Uzun, Sağ Sahil Sulama Birliği Başkanı Mustafa Şahin, Sol Sahil Sulama Birliği Başkanı Adem Solak tarafından protokol imzalandı.

Törene, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof.Dr. Mustafa Acar,  İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Tüzün, Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, sulama birlik başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.

 

ETİKETLER: Aksaray Sulama
Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber