Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 18 Ekim 2016 - 12:43 Yorum: 0

Aksaray’a bir semt polikliniği daha

Aksaray'da hayırsever bir iş adamı tarafından yaptırılan ve devlet hastanesine bağlı olarak hizmet verecek olan Muzaffer Çakır Semt Polikliniği'nin temel...

Aksaray’a bir semt polikliniği daha

Aksaray'da hayırsever bir iş adamı tarafından yaptırılan ve devlet hastanesine bağlı olarak hizmet verecek olan Muzaffer Çakır Semt Polikliniği'nin temel atma töreni gerçekleştirildi.

Temel atma törenine, Aksaray Valisi Aykut Pekmez, Belediye Başkan Vekili Süleyman Canbulut, AK Parti İl Başkanı Abdulkadir Karatay, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Himmet Durgut, Başhekim Cengizhan Kılıçaslan, İl Müftüsü Cemalettin Bal ve davetliler katıldı. Bin 400 metrekare alana yapılan, 700 metrekare oturumu olan ve yaklaşık 1 milyon TL'ye mal olan semt polikliniğinde laboratuar, röntgen, 13 poliklinik ve acil servis hizmetleri olacak.

Açılışta bur konuşma yapan Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Himmet Durgut, semt polikliniğinin çok önemli olduğunu belirterek, "Hayırsever iş adamımızın yardımlarıyla hastanemiz semt polikliniğinin temelini atıyoruz. İnşallah yeni yapılan devlet hastanemiz ile birlikte Mayıs ayında semt polikliniğimizin de açılışını hep birlikte yapacağız. Semt polikliniğimiz 13 poliklinik, laboratuar, röntgen, acil olmak üzere 24 saat yaklaşık 40 bin kişilik nüfusa hizmet verecek. Bu bölgedeki vatandaşlarımız çok daha hızlı, çok daha kolay ve kısa sürede 7-24 sağlık hizmeti alacak. Bu nedenle bu poliklinik çok önemliydi. Değerli katkılarından dolayı hayırsever iş adamımıza, sayın valimize, belediye başkanımıza teşekkür ediyorum" dedi.

AK Parti İl Başkanı Abdulkadir Karatay ise, sağlık alanında Türkiye'de olduğu gibi Aksaray'da da gelişmelerin hızla devam ettiğini ifade ederek, "Aksaray'ımızda bir semt polikliniğimizin daha temelini attık. Devlet hastanemiz biliyorsunuz 400 yataklı olmak üzere geçtiğimiz yıl temeli atıldı. Binamız yükseldi ve önümüzdeki yıl Mayıs ayında falan açılacak. Tabi Aksaray büyüyen bir şehir. 400 bine yaklaşan nüfusuyla beraber artık devlet hastanemize herkes tarafından ulaşılması zor olduğu için semt polikliniği ayrı bir önem arz etmekte. Kent merkezimizde bir semt polikliniğimiz vardı. İnşallah buraya ikincisi yapılıyor. Yine önümüzdeki yıl Mayıs ayı gibi devlet hastanemiz ile birlikte 13 polikliniği olan semt polikliniğimizde hizmete girecek. Allah hayırlı uğurlu etsin. AK Parti olarak sağlık alanında yaptığımız yatırımlar bugün hem fiziki hem de teknik olarak önemli bir seviyeye ulaştı. Bu anlamda ben hükümetimize de teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"Sağlık devletin en önemli hizmetlerinden birisi"

Aksaray Valisi Aykut Pekmez, semt polikliniğinin temel atma töreni için buraya toplandıklarını kaydederek, "Sağlık devletin en önemli hizmetlerinden biri. Son 10-15 yıldır da devletimiz sağlıkta önemli hizmetler, önemli reformlar yaptı. Artık sıra beklemeden vatandaşımız hastanelere ulaşabiliyor. Aksaray'da da 400 yataklı hastanemiz önümüzdeki yıl Mayıs ayında hizmete girecek. Tıp Fakültemiz devlet hastanemizde geçen aylarda protokol yaptı ve inşallah onunla birlikte Aksaray'ımızda sağlık sektöründe önemli adımlar atmış olacağız. Ama semt poliklinikleri de vatandaşımızın hem ulaşım hem de zaman açısından, hastaneye, doktora ulaşması açısından çok önemli. Bu polikliniğimizde 13 odalı olacak. Önemli bir hizmete vesile olacak" şeklinde konuştu.

Hayırsever iş adamı Muzaffer Çakır ise, bu dünyaya imtihan için gelindiğini belirterek, "Bizim imtihanımız da bu şekilde. Allah bize bu imkanları verdi. Biz de böyle bir yola baş koyduk. İnşallah hayırlara vesile olur. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından dualar edildi, kurban kesildi ve protokol tarafından temel atma butonuna basıldı.

Aksaray’a bir semt polikliniği daha

Aksaray’a bir semt polikliniği daha

Aksaray’a bir semt polikliniği daha

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber