Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 25 Mart 2017 - 15:44 Yorum: 0

Aksaray’da 15 Temmuz şehitleri anısına 249 fidan toprakla buluşturuldu

Aksaray'da, Ziraat Odası Başkanlığı tarafından 15 Temmuz gecesi yaşanan kanlı darbe girişiminde hayatını kaybeden 249 şehit için 249 adet fidan dikimi...

Aksaray’da 15 Temmuz şehitleri anısına 249 fidan toprakla buluşturuldu

Aksaray'da, Ziraat Odası Başkanlığı tarafından 15 Temmuz gecesi yaşanan kanlı darbe girişiminde hayatını kaybeden 249 şehit için 249 adet fidan dikimi gerçekleştirildi. Nevşehir Karayolu üzerinde bulunan Ziraat Odası Başkanlığı Hatıra Ormanında gerçekleştirilen törenle 249 fidan toprakla buluşturuldu.

Programa katılan AK Parti Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu, Türk Milletinin, şehitleri ile birlikte yaşayan bir millet olduğunu belirterek, "Biz şehitleriyle beraber yaşayan bir milletiz. Burada şehitlerimizi hiç unutturmayacak, geçmiş nesillere, gelecek nesillere bağı kuracak bir faaliyet yapıyoruz. Ama asıl söylemek istediğim şu arkadaşlar; dünyada hiçbir millet ağaç dikerken dünyanın geçiciliğini ve faniliğini düşünmez. Bu sadece Müslümanlığa, Müslümanlara, Türk Milletine has bir duygudur. Dünyaya bakıştır ve asıl yaşatmamız gereken bu duygudur. Allah'tan geldik Allah'a gideceğiz. Yarın kıyamet kopacak olsa bile bir ağaç dikin. Dolayısı ile bizim için hayatın anlamı Cenabı Hakkın huzuruna çıkmaktan başka bir şey değil" dedi.

'15 Temmuz'u unutmayacağız, unutturmayacağız'

Fidan diktikten sonra bir açıklama yapan AK Parti Grup Başkanvekili ve Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz, 15 Temmuz'u asla unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını belirterek, "Burada dikmiş olduğumuz fidanlar, ağaçlar gerçekten çok anlamlı. Çünkü çok yakın bir zamanda ülkemiz 15 Temmuz gecesi bir darbe girişimi, darbenin de ötesinde bugüne kadar olan darbelerden çok ayrı işgal girişimiyle karşı karşıya kaldı. Bugün, 249 şehidimizin anısına dikmiş olduğumuz her bir fidanımız, her bir ağacımız o gece tanklara, toplara, uçaklara ve silahlara karşı elleriyle, bedenleriyle, vücutlarıyla canlarını hiçe sayan şehitlerimizin anısına. 15 Temmuz'u asla unutmayacağız, unutturmayacağız. 15 Temmuz ülkemizin birlik ve beraberliğine, milli iradesine, geleceğine karşı girişilmiş bir işgal girişimiydi. O gece, millet iradesinin en yüksek oranda temsil edildiği tecelligahı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi bombalandı. O gece biz de oradaydık. Onun dışında, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, Genelkurmay, özel harekat, polis akademisi, emniyet, bütün o önemli kurumlar, İstanbul'da Boğaz Köprüsü'nün işgaliyle başlayan bu işgal girişimine, darbeye karşı biz şehitlerimizi unutmayacağız ve unutturmayacağız. Onların bıraktıkları emanetlere de aynı hassasiyetle, vatansa can, her şey teferruat demek sureti ile yanlarında olacağız. Şehitlerimize rahmet, gazilerimize şifalar diliyorum. Hep birlikte güçlü Türkiye inşası için 16 Nisan'a sayılı günler kaldı. Dünyaya, ülkemizin birlik ve beraberliğine kasteden terör örgütlerine karşı verilecek en güzel cevap da güçlü evettir. Güçlü evet ile güçlü Türkiye'nin temelini de inşa edeceğimiz bir tarih 16 Nisan" dedi.

'249 fidanımızı şehitlerimiz anısına toprakla buluşturduk'

Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak ise, 15 Temmuz şehitlerinin anısına fidan dikme programı düzenlediklerini belirterek, "15 Temmuz şehitlerimizin anısına ağaç dikiyoruz. Şehitlerimizi unutmamak için, gençlerimize daha güzel bir Aksaray bırakmak için 15 Temmuz şehitleri adına 249 tane ağaç dikiyoruz. 15 Temmuz şehitlerimizi her an analım duygusu ve düşüncesiyle bugün Aksaray Ziraat Odası olarak bu programı gerçekleştirdik. Bizim amacımız ülkemizin geleceği için, Aksarayımızın geleceği için, gençlerimizin geleceği için yeşillendirmek" şeklinde konuştu.

Fidan dikim törenine AK Parti Grup Başkanvekili ve Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz, Milletvekilleri Cengiz Aydoğdu, Mustafa Serdengeçti, AK Parti İl Başkanı Abdulkadir Karatay, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ömer Gizlenci, AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Mahmut Aktürk, Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Aktaş ve çok sayıda davetli katıldı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber