Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 28 Kasım 2014 - 12:33 Yorum: 0

Aksaray'da 357. kısa dönem erler yemin etti

Aksaray'da silah altına alınan 357. kısa dönem 47 er, törenle yemin etti

Aksaray'da 357. kısa dönem erler yemin etti

AKSARAY (AA) - Aksaray'da silah altına alınan 357. kısa dönem 47 er, yemin etti.

Aksaray Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen törende, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

Daha sonra temel eğitimini tamamlayan 47 asker, Türk bayrağı ve silahların bulunduğu masaların üzerine el koyarak yemin etti.

Aksaray İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Albay Levent Ölmez, askerlik yemininin, vatan, millet sevgisi, vazife, namus ve şeref anlamına geldiğini söyledi.

Yeminin, aynı zamanda dürüstlüğün ve emirlere mutlak itaatin ifadesi olduğunu belirten Ölmez, ailelere seslenerek; "3 hafta önce kutsal vatani görevini yerine getirmek için bizlere emanet ettiğiniz evlatlarınız, temel askerlik eğitimini başarıyla tamamlayarak karşınızda onur ve gururla dimdik durmaktadır. Bu güzel tabloyu oluşturarak sizleri coşkuyla selamlayan evlatlarınızla ne kadar gurur duysanız azdır" dedi. 

Erlerin görevlerini en iyi şekilde yapacaklarından kimsenin şüphesinin olmadığını dile getiren Ölmez, "Türkiye Cumhuriyeti, sarsılmaz omuzlarınızda daima yükselecek ve bayrağımız sonsuza kadar dalgalanmaya devam edecektir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından birliğe ilk katılan jandarma ere hediyesi Vali Şeref Ataklı tarafından verildi. Törenin ardından askerler, aileleriyle bir araya gelerek hasret giderdi. Bazı asker yakınlarının gözyaşlarını tutamadıkları gözlendi. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber