Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 23 Ekim 2014 - 14:28 Yorum: 0

Aksaray'da "Afet Müdahale Planı Tanıtım ve Değerlendirme Toplantısı"

AKSARAY (AA)- Aksaray'da Afet Müdahale Planı Tanıtım ve Değerlendirme Toplantısı düzenlendi.Aksaray Valisi Şeref Ataklı, Valilik binasındaki toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye’nin...

Aksaray'da 'Afet Müdahale Planı Tanıtım ve Değerlendirme Toplantısı'

AKSARAY (AA)- Aksaray'da Afet Müdahale Planı Tanıtım ve Değerlendirme Toplantısı düzenlendi.

Aksaray Valisi Şeref Ataklı, Valilik binasındaki toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye’nin 1999 depremi ile afetlere hazırlıklı olmanın önemini yaşayarak öğrendiğini söyledi. 

İller bazındaki bütün kamu kurum ve kuruluşların görev ve sorumluluk alanları içerisinde, güncel uygulanabilir hazır afet planlarının bulunması gerektiğini aktaran Vali Ataklı, şunları kaydetti:

''Afet olduktan sonra ne yapacağız diye düşünmek yerine afet olmadan önce ne yapmamız gerektiğini, neyle karşılaşabileceğimizi öngörerek ona göre hazırlıklı olmamız gerekiyor. Türkiye genelinde genel bir afet planı var. Temel plana bağlı olarak illerde operasyonel planları hazırlamak durumda. Bizim planlarımızın sürekli güncel olması, hemen uygulanabilir olması gerekiyor. Umarım büyük afetler yaşamayız. Ama başımıza geldiği takdirde en az zararla afetlerden kurtulmanın yollarına bakmamız gerekiyor.''

Toplantıda İl Afet ve Acil Durum Müdürü İsmail Öztabak tarafından katılımcılara Aksaray Afet Müdahale Planı ile ilgili sunum gerçekleştirdi.

Toplantıya, Belediye Başkan Yardımcısı Yılmaz İlhan, Karayolları Konya Bölge Müdürlüğü temsilcileri ve sivil savunma uzmanları katıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber