Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 13 Mayıs 2016 - 15:38 Yorum: 0

Aksaray’da "Aşmak İçin Hareket" Kampanyasının Tanıtımı Yapıldı

Türkiye Beyazay Derneğinin başlattığı, Cumhurbaşkanlığı himayelerinde yürütülen ve engellilerle beraber hareket ederek aşmayı, yaşam kültürü haline...

Aksaray’da 'Aşmak İçin Hareket' Kampanyasının Tanıtımı Yapıldı

Türkiye Beyazay Derneğinin başlattığı, Cumhurbaşkanlığı himayelerinde yürütülen ve engellilerle beraber hareket ederek aşmayı, yaşam kültürü haline getirmeyi hedefleyen "Aşmak İçin Hareket" kampanyasının tanıtımı yapıldı.

Kent meydanında kurulan birçok oyun standının olduğu programa, Aksaray Valisi Şeref Ataklı, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, Garnizon Komutanı Albay Levent Ölmez, Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva ve birçok engelli birey katıldı. Protokol mensupları stantları gezerek bocce ve bolce adlı oyunlarda yer aldı.

Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva, neleri aşmak istedikleri hakkında şöyle konuştu: "Ön yargıları aşmak istiyoruz. Birbirimizi dışlayan, birbirimizi eğitim alanı dışında bırakan sosyal hayatın, dostluğun, arkadaşlığın, yardımlaşmanın, dayanışmanın dışında bırakan ön yargıları aşmak istiyoruz. Nasıl aşacağız? Bir araya geleceğiz. Beraber faydalı etkinlik faydalı faaliyetler yapacağız. Spor yapacağız. Birbirimizi tanıyacağız, anlayacağız ve birbirimizin korkulacak çekinilecek uzak durulacak insanlar olmadığımızı fark edeceğiz. Evet, Aksaray hükümet meydanındaki şu tablo sadece burada kalmayacak. Aksaray'ın bütün köylerine, mahallelerine, sokaklarına, ilçelerine İç Anadolu bölgesine. İç Anadolu Bölgesinde de sınırlı kalmayıp bütün Türkiye'ye yayılacak. Dalga dalga bu tablo. Yani engellilerin engelsizlerin bir arada olduğu tablo el ele verdiğimiz yayılacak."

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ise, belediyecilik anlamında yapmış oldukları hizmetlerde her daim engelli kardeşlerimizin yanında olduklarını belirterek sözlerini şöyle tamamladı:

"Engelsiz bir dünyayı beraber kurmanın derdinde olarak çalışmak istiyoruz. Ben her birini çok seviyorum. Özellikle down sendomlu kardeşlerimize ayrı bir sevgim var. Onlarla beraber bir program yapmayı, onlarla birlikte birçok hoşuma giden çalışmalardan birisi oluyor. Emeği geçen herkese teşekkür etmek istiyorum. Biz sizlerin hizmetinizdeyiz. Sizlerin hizmetkârınız, sizler ne emrederseniz bizlerde onu sonuna kadar yapacağız."

Aksaray’da "Aşmak İçin Hareket" Kampanyasının Tanıtımı Yapıldı

Aksaray’da "Aşmak İçin Hareket" Kampanyasının Tanıtımı Yapıldı

Aksaray’da "Aşmak İçin Hareket" Kampanyasının Tanıtımı Yapıldı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber