Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 22 Kasım 2016 - 16:18 Yorum: 0

Aksaray’da cinsel istismar konusunda anneler uyarıldı

Aksaray'da cinsel istismarların önüne geçmek amacıyla Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından annelere yönelik eğitim semineri düzenlendi.

Aksaray’da cinsel istismar konusunda anneler uyarıldı

Aksaray'da cinsel istismarların önüne geçmek amacıyla Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından annelere yönelik eğitim semineri düzenlendi.

Kur'an kursu ve okullarda verilen eğitim seminerinde çocuğun davranış bozukluğu ele alındı. Çocukla konuşurken anne-baba birlikte konuşabileceğini fakat birinin daha aktif olması gerektiğini belirten Halk Sağlığı Müdürlüğü Psikolog Sümeyra Yıldırım, "Konuşma yaparken 3 konunun üzerinde durun; 1. hiç kimsenin senin özel yerlerine dokunmaya hakkı yoktur. 2. hiç kimsenin seni kendi özel yerlerine dokundurtmaya hakkı yoktur. 3. birisinin senden özel yerlerine dokunmanı istemesi ya da seninkilere dokunması, saklayacağın bir sır değildir. "Her sır saklanmaz bu bize söylemen gereken bir konu. Biri bu tür davranışlarda bulunmak isterse, iç çamaşırının örttüğü özel bölgelere dokunmak isterse, bunu yapamazsın, hayır demelisin" gibi konuşmalar yapabilirsiniz. Tanıdık bile olsa istemediği hiç kimseye kendini öptürmesin ve dokundurmasın. Kendi isteği dışındaki tüm dokunmalara "Hayır" demesini ve uzaklaşmasını öğretebilirsiniz. Lütfen bunları çocuğunuzla konuşurken sakin olun, çocuğu korkutmayın. Çocuğun oyun zamanlarında, başka konulardan konuşurken de ara ara tekrar ettirin" dedi.

"Çocuğunuzda gördüğünüz bu belirtilere dikkat"

Çocuğun davranış bozukluğuna dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Yıldırım, "Çocuğunuzda görürseniz mutlaka bir uzmandan destek almalısınız. Muayenede bir şey bulunmamasına rağmen cinsel organlarıyla ilgili kaşıntı, ağrı. Poposuna dokundurmama ve acıdığını söylemesi, nedensiz karın ağrıları, tuvalet eğitimine rağmen idrar tutamama, gece yatak ıslatmaları, yemek ve uykuyla ilgili normal olmayan daha önceden görülmeyen düzensizlikler, bebeksi davranmak, huysuzluk yapmak, saldırganlık, ani ve aşırı banyo yapma isteği, içe kapanma, okul başarısında düşüş, evden kaçma ve intihar düşüncesi, yaşına uygun olmayan cinsel konuşmalar. Bu belirtilerin bazıları başka sorunlardan da kaynaklanabilir. Bu nedenle rahat ve sakin davranın ve gerek duyduğunuzda hemen bir uzmandan destek alın. Çocukları cinsel istismardan korurken kreşe ya da okula gidiyorsa oradaki öğretmeninin gözlemlerine ve desteğine ihtiyacınız olacaktır" ifadesini kullandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber