Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 25 Mart 2015 - 12:58 Yorum: 0

Aksaray'da koruyucu ailelere sertifikaları verildi

AKSARAY (AA) - Aksaray Valisi Şeref Ataklı ile eşi Adile Ataklı tarafından kademe eğitimlerini tamamlayan 36 koruyucu aileye  sertifikaları verildi.Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne...

Aksaray'da koruyucu ailelere sertifikaları verildi

AKSARAY (AA) - Aksaray Valisi Şeref Ataklı ile eşi Adile Ataklı tarafından kademe eğitimlerini tamamlayan 36 koruyucu aileye  sertifikaları verildi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı Sevgi Evlerinde kalan 36 çocuk, koruyucu aileleri ile birlikte yaşıyor. Vali Şeref Ataklı ile eşi Adile Ataklı, koruyucu aile kademe eğitimlerini tamamlayan ailelere düzenlenen törenle sertifikalarını verdi.

Vali Ataklı, Ağaçlı Melendiz Otel'de düzenlenen törende yaptığı konuşmada, aile olmanın öneminin herkes tarafından yaşanılarak öğrenildiğini belirtti. 

Ailesinden ayrılmak durumunda kalmış, mağdur olmuş çocuklara aile ortamı sunmak herkesin görevi olduğunu dile getiren Ataklı, "Devlet olarak bunu bizler yaparken aile ortamına sahip çıkan insanlarımızın da bu ortamdan uzaklaşmış çocuklara sahip çıkması, onları kendi evlatları gibi görüp aile sevgisi ve şefkatiyle gözetmesi bizleri son derece sevindirmektedir. Bütün koruyucu ailelerimize çok teşekkür ediyorum. Aile ortamından uzak kalmış çocuklarımıza hep beraber sahip çıkmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Yüksek ise koruyucu aile modelinin devlet korumasındaki çocukların sosyal gelişiminin, sağlıklı bir şekilde gerçekleşmesi açısından, en çok tercih edilen bakım şekli olduğunu belirterek, bu modelde çocukların bir elinin devlet, diğer elinin ise koruyucu ailelerin tutmasının amaçlandığını kaydetti.

Konuşmanın ardından koruyucu ailelere sertifikaları verildi. Sevgi evlerinde kalan çocuklar, Vali Şeref Ataklı eşi Adile Ataklı ile birlikte pasta keşti.

Törene, İl Jandarma Komutanı Albay Levent Ölmez'in eşi Tülay Ölmez, Vali Yardımcıları Tolga Polat'ın eşi Asuman Polat, Şahin Bayhan'ın eşi Asiye Bayhan, Armağan Önal'ın eşi Burcu Önal, Emniyet Müdürü Mehmet Aslan'ın eşi Zehra Aslan, Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal'ın eşi Sebiha Kartal ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Yüksek'in eşi Serap Yüksek katıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber