Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 13 Ekim 2016 - 14:13 Yorum: 0

Aksaray’da Makas Kavşağı’na alt geçit yapılıyor

Aksaray'da iki mahalleyi birbirinden ayıran E-90 Karayolu'na araç trafiğin için alt geçit yapılıyor.

Aksaray’da Makas Kavşağı’na alt geçit yapılıyor

Aksaray'da iki mahalleyi birbirinden ayıran E-90 Karayolu'na araç trafiğin için alt geçit yapılıyor.

E-90 Karayolunda bir süredir gündemde olan alt geçit çalışması yapılan girişimlerle sonuçlandı. Karayolunun etrafından bulunan 2 mahalleyi birleştirecek olan alt geçit için zemin etüt çalışmaları başlarken, 2017 yılı içerisinde tamamlanacağı öngörülüyor.

Konuyla ilgili bilgiler veren Tacin Mahallesi Muhtarı İbrahim Telli, alt geçit çalışmasının cok önemli olduğunu belirterek, "Ben 2,5 yıl önce muhtarlığa aday çıktığımda demiştim. Bu Tacin'in ana sorunlarından birisi bu alt geçit. Mahallemizi şehre bağlayan hiçbir yolumuz yok. Ortada bir refüj bölünmesi vardı ve orayı da karayolları haklı olarak kapattı. Bizde bunun üzerine sayın belediye başkanımız ve yardımcılarına konuyu ilettik. Onlarda Konya Karayolları Bölge Müdürlüğü ile görüşerek bir takım girişimler yapılarak onayı alındı. Bugün alt geçidimizin ihalesi yapıldı. İhaleyi yapan firma jeoloji ve zemin etüt çalışmasını başlattı. Bu çalışma biter bitmez Karayolları Genel Müdürlüğü'nden onay alınacak ve 2016 yılında başlayıp 2017 yılı içerisinde bitirilecek. Benim tek isteğim bu alt geçidin yapılmasıydı. Sağ olsun ilgilendiler, tüm yetkililere teşekkür ediyorum. Mahallemiz bu alt geçit ile büyük bir çağ atlıyor. Çünkü şehrimizde bir bağlantımız yoktu. Bundan sonra bağlantımız olacak. Mahalleye ambulans giremiyor, itfaiye giremiyordu. Hastalar bir sürü eziyet çekiyordu" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber