Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Sağlık 01 Temmuz 2016 - 15:23 Yorum: 0

Aksaray’da vatandaşlara sıcak hava uyarısı

Aksaray'da havaların ısınması ile birlikte uzmanlar vatandaşları saat 10.00-16.00 arasında dışarıya çıkmamaları konusunda uyarıyor.

Aksaray’da vatandaşlara sıcak hava uyarısı

Aksaray'da havaların ısınması ile birlikte uzmanlar vatandaşları saat 10.00-16.00 arasında dışarıya çıkmamaları konusunda uyarıyor.

Aksaray Halk Sağlığı İl Müdürlüğü'ne bağlı Bulaşıcı Hastalıklar, Çevre ve Çalışan Sağlığı Şube Müdürü Dr. Müge Gençel, vatandaşların sıcaklarda kendilerine dikkat etmesi gerektiğini söyledi. Yaz ayların da sağlığı korumak için günün en sıcak saatleri 10.00 ile 16.00 arasında dışarı çıkılmaması gerektiğini vurgulayan Dr. Gençel, "Sıcak hava ve güneş denildiğinde özellikle çocukların aklına deniz, kum, tatil ve rahatça dışarıda oyun oynayabilecekleri saatler gelir. Birçok insanında en çok sevdiği mevsimdir yaz mevsimi ama sıcak havalar beraberinde sadece tatili değil rahatsızlıkları ve hatta ciddi tehlikelileri de getiriyor. Mesela aşırı sıcağa maruz kaldıysanız ve yeterli miktarda sıvı almadıysanız sıcak bitkinliği, sıcak çarpması gibi tablolar meydana gelebilir. Aşırı terleme, yorgunluk, kas ağrılı kramplar, halsizlik, bayılma hissi ve ateş yükselmesi meydana gelebilir ve hatta 15 dakika gibi kısa bir sürede 40-41 derecenin üstüne bile çıkabilir. Güneş veya sıcak çarpması acil olarak tedavi edilmezse eğer kalıcı hasarlara veya ölüme neden olabilen durumlardır. Bilinçli kapalıysa veya genel durumu çok kötüyse hemen 112 acil çağrı merkezine haber verilmelidir. Kişinin yaptığı aktivite durdurulmalı, sakın ve serin bir yere alınmalı. Giysileri gevşetilmeli, sırt üstü yatırılmalı ve bacakları yükseltilmeli. Islak bir havlu veya bezle serinletilmeye çalışılmalı. Bol miktarda sıvı verilmeli. Sık sık duş alınmalı. Bol sıvı tüketilmelidir ama çok soğuk ve buzlu içecekler mide kramplarına yok açabilir. O yüzden dikkat edelim. Dışarı da bulunulduğunda özellikle açık renkli, hafif ve bol kıyafetler giyilmeli. Mutlaka şapka ve güneş gözlüğü kullanılmalıdır. Bebek, çocuk, engelli ve hayvanları kapalı ve park edilmiş araçlarda kesinlikle bırakmayın. Yağlı besinler ve kızartmalar yerine daha hafif olan haşlamalar, ızgara besinler veya kendi suyunda pişmiş olan gıdaları tercih edebiliriz. Bol miktarda sebze ve meyve tüketilmelidir" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber