Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 18 Aralık 2014 - 13:13 Yorum: 0

"Akşehir bir milyon kitaba koşuyor"

Akşehir'de Kaymakamlık, Belediye, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Eğitim Center Yayınevi işbirliği ile "Akşehir Bir Milyon Kitaba Koşuyor" isimli proje düzenledi

'Akşehir bir milyon kitaba koşuyor'

KONYA (AA) - Akşehir'de Kaymakamlık, Belediye, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Eğitim Center Yayınevi işbirliği ile "Akşehir Bir Milyon Kitaba Koşuyor" isimli proje düzenledi.

Proje ile Türkiye’ye örnek bir proje çatısı altında yaşam boyu okuma alışkanlığı sağlamak ve katılımcı hedef kitlesinin kitap okuma oranının yükseltilmesi amaçlanıyor.  

Proje, Akşehir ilçe genelinde ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine; düzenli okuma alışkanlığı kazandırmak, “Kitap Kumbaram” adlı etkinlik sayesinde ilkokul öğrencilerine tutumlu olma alışkanlığı kazandırmak, ebeveynlerin de dahil olduğu kitap okuma etkinlikleriyle günümüzde iyiden iyiye kaybolmaya başlayan “ailece vakit geçirme” olgusunu en güzel şekliyle canlandırmak, canlı tutmak gayesiyle hayata geçiriliyor.

Ayrıca  “Çanakkale Tarih Çadırı” ve “Kahraman Atalarıma Mektup” etkinliği ile 100. Yılında Çanakkale Destanı’nı ve bu destanın kahramanlarını öğrencilerin zihninde yaşatmak, okullarda yazar-öğrenci buluşmaları organize ederek öğrencilerde okuma-yazma sempatisi oluşturmak hedefleniyor.

Proje Koordinatörü ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mahmut İşcan’ın açılış konuşması ve proje hakkında slayt eşliğinde bilgilendirme yapmasının ardından proje kapsamında Akşehir’e gelen yazarlar Prof. Dr. Ahmet Lütfi Kazancı, Ömer Bekir Kazan, Suat Turgut ve Aslıhan Atik Yıldız tarafından katılımcılarla kısa bir söyleşi yapıldı.

Söyleşinin bitiminde Akşehir Kaymakamı Yalçın Sezgin, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit ve Eğitim Center Yayınevi Yetkilisi Ahmet Ortadeveci proje protokolünü imzaladı.

Proje kapsamında 2015 Mayıs ayında yapılacak kitap okuma yarışmasında dereceye girenlere laptop, minibook, tablet, Çanakkale Zaferi ile ilgili Uyanış oyun setleri armağan edilecek. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber