Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 04 Eylül 2016 - 15:14 Yorum: 0

Akşehir’de 2. Geleneksel Sokak Basketbolu heyecanı başladı

Konya'nın Akşehir İlçe Belediyesi, Akşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü ve Şehr-i Beyza Gençlik Derneği organizasyonuyla yapılan 2....

Akşehir’de 2. Geleneksel Sokak Basketbolu heyecanı başladı

Konya'nın Akşehir İlçe Belediyesi, Akşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü ve Şehr-i Beyza Gençlik Derneği organizasyonuyla yapılan 2. Sokak Basketbolu Turnuvası başladı.

Akşehir Gençlik Merkezi Basketbol sahasında yapılan turnuvanın açılışına, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadık Köseoğlu, Akşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Eyüp Yılmaz, Akşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İbrahim Öncel, Şehr-i Beyza Gençlik Derneği Üyeleri, turnuvaya katılan sporcular ve vatandaşlar katıldı.

Turnuva açılışında bir konuşma yapan Şehr-i Beyza Gençlik Derneği Başkanı Kürşat Halil Usta, gençlik adına düzenlenen tüm faaliyetlere katkılarından dolayı başta Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya olmak üzere tüm kurumlara teşekkür etti.

Akşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Eyüp Yılmaz da yaptığı konuşmada, "Gençlere sahip çıkabilme adına ve basketbolu sadece salonlarda değil, dışarıda da oynatabilme adına sizler için bu turnuvayı düzenledik. İnşallah bundan sonraki süreçlerde de bu tür etkinliklerimiz devam edecek. Bu yıl geçen yıldan farklı olarak 3 sayılık atış yarışmasını da turnuvamıza ekledik. Bu yarışmamıza da 23 sporcumuz başvuruda bulundu. Ayrıca 4 kız sporcumuz da 3 sayılık atış yarışmasına başvuruda bulundu. Bu tür sportif faaliyetlerde desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Sayın Belediye Başkanımıza, Milli Eğitim Müdürümüze ve Kültür Sosyal İşler Müdürümüze teşekkür ediyorum" dedi.

Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, ilki geçen yıl yapılan Sokak Basketbolu Turnuvasının bu yıl daha yoğun bir katılımla yapıldığını söyleyerek, "26 takım, 125 sporcumuz bu yıl turnuvamıza katılıyor. Gençlerimizin daha farklı ortamlardan, kötü alışkanlık kazanılan ortamlardan böyle sağlıklı spor yapılan ortamlara taşınması önemli. Burada, Devletimizin, Hükümetimizin siz değerli gençlerimiz için yaptığı çok değerli bir yatırım olan Gençlik Merkezimiz var. Bu merkezi hepimiz dolu dolu kullanalım. Bu merkezde bir çok etkinliğe imkan tanıyacak salonlar, spor aletleri var. Gerçekten bilinçli ve şuurlu bir gençliğe ihtiyacımız var. Gençlik, ülkemizin en büyük kaynağı, en büyük zenginliği. Bu zenginliği oluşturan sizlersiniz, sizler inşallah hem derslerinizde en güzel şekilde yetişirken bir taraftan da sağlıklı olmak adına sportif faaliyetlerden de geri kalmamanız gerekiyor. Rahmetli Necip Fazıl'ın deyimiyle "Kim var" dendiği zaman sağına soluna bakmadan "Ben varım" diyen bir gençlik istiyoruz. Bu tür faaliyetleri belediye olarak biz desteklemeyi kendimize şiar edindik. Biz, sizlerin her zaman şuurlu, vatanını milletini seven, vatanı ve milleti için canını feda etmekten kaçınmayan Ömer Halis Demir gibi gençler yetiştirmek bizim boynumuzun borcu. Bu noktada her zaman sizlerin yanındayız. Size bu müsabakalarınızda başarılar diliyorum. Bu sene ikincisini düzenlediğimiz bu turnuvanın önümüzdeki yıllarda da devam edeceği temennisiyle biz kez turnuvamızın hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından turnuvaya katılan takımlar arasındaki maçlar oynanmaya başladı. Turnuva sonunda şampiyon olan ve dereceye giren takımlar ile 3 sayılık atış yarışmasındaki şampiyon sporcuya çeşitli para ödülleri verilecek.

Akşehir’de 2. Geleneksel Sokak Basketbolu heyecanı başladı

Akşehir’de 2. Geleneksel Sokak Basketbolu heyecanı başladı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber