Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Eğitim 19 Mart 2018 - 17:43 Yorum: 0

Akşehir’de hayırseverlerin bağışladığı arsada yapılan anaokulu açıldı

Konya'nın Akşehir ilçesinde hayırsever vatandaşlar tarafından bağışlanan arsa üzerine Milli Eğitim Bakanlığınca yaptırılan anaokulunun açılışını...

Akşehir’de hayırseverlerin bağışladığı arsada yapılan anaokulu açıldı

Konya'nın Akşehir ilçesinde hayırsever vatandaşlar tarafından bağışlanan arsa üzerine Milli Eğitim Bakanlığınca yaptırılan anaokulunun açılışını gerçekleştirildi.

Akşehir Adsız Mahallesinde hayırsever vatandaşlarca babalarının adına bağışlanan arsaya Milli Eğitim Bakanlığı tarafından toplamda 2 bin 500 metrekarelik arazi alanına 4 derslik, 1 idari büronun bulunduğu 500 metrekarelik eğitim binasına sahip bir ana okulu yaptırıldı. Hayırsever vatandaşların babalarının ismi verilen "Akşehir Hacı Yusuf-Mustafa Kula Anaokulu" açılışını Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem yaptı.

Milli Eğitim Bakan Yardımcsı Orhan Erdem yaptığı konuşmada, "AK Parti Hükümetleri 2002'den bu yana yüzde 11 seviyelerinde aldığı okul öncesi eğitimini kademe kademe artırarak şu anda yüzde 75 ile yüzde 80 ler seviyesine getirmiş bulunmaktadır ve 2019'a kadar zorunlu olmamak kaydıyla yüzde 100 okul öncesi seviyesine ulaşmak istiyoruz. İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sadık Köseoğlu beyin verdiği verilerden de Akşehir'de yüzde 90'na yaklaştığımız görülüyor. Kendisinden ve değerli Akşehir Kaymakamımız Mehmet Türk'te ricam Akşehir'de de %100 okul öncesi eğitim hedefine ulaşmış olalım. 2002'de 320 bin okul öncesi öğrenci varken bugün 1 milyon 500 bin okul öncesi öğrencimiz vardır. AK Parti hükümetlerimiz savunmanın önüne milli eğitim harcamalarını çıkararak son 15 yılda önce milli eğitime, sonra savunmaya bütçe ayırmıştır. Bu yıl ki bütçemizde 137 milyardır. 550 bin öğretmeni ile, yeni yapıları ile, 300 bin dersliğiyle, okul öncesindeki hizmetleriyle, kitapların sınıflarda sıralarına konulmasıyla, süt ve üzüm dağıtımıyla, şartlı eğitim 12 ile 13 yılda 6 milyar anneye okula çocuğunu düzenli göndermesi kaydıyla eğitim yardımı yapılmıştır. Bunlarda gösteriyor ki birinci önceliğimiz eğitim. Biz biliyoruz ki eğitimsiz insan en basit işlerini bile yapamaz, hasta olur ilacını nasıl kullanacağını, ne yazdığını bilemez. Birinin yardımına ihtiyacı vardır. Bu kadar basit bir işlemi bile yapamaz. Onun için şu anda başka bir kampanyayı başlatıp herkesin okuryazar olması için çalışmalar yapıyoruz. Akşehir'de de arkadaşlarımız bu konuda gerekli çalışmaları yapıyorlar. Kula ailesinden Allah razı olsun. Babalarının bu güzel hatırasını yaşatmış oldular ve gerçekten böyle bir katkı verdikleri için onlara çok teşekkür ediyorum. hem Yusuf Kula Beyin hem de Mustafa Kula Beyin inşallah ebediyen isimleri burada yaşayacak. Bu yaşta okula başlayan çocuklar hep gönüllerinde iki büyüğünün hayrını taşıyacak, büyüdüklerinde de duaları olacaktır. İnşallah onlarda büyüdüğünde büyük adamlar olarak böyle hayra vesile olacaklardır" dedi.

"Akşehir özelinde biz de üzerimize düşeni yapma gayreti içerisindeyiz"

İlçe Kaymakamı Mehmet Türk de, mülki idare amiri olarak güvenlik ve eğitime önem verdiğine dikkat çekerek, "Bizler mülki İdare Amirleri olarak en önemli görevimiz güvenliktir. Güvenlikten sonra benim bir kaymakam olarak en çok önem verdiğim husus eğitimdir. Bizim gayemiz özgüvenli bireyler yetiştirmek. Hükümetimizin 2023 vizyonu söz konusu. İnşallah 2023, Cumhuriyetimizin 100. Kuruluş yıldönümüne tekamül ediyor. O anlamda dünya klasmanında ilk 10 ülke arasına girme hedefimiz ve vizyonumuz var. İnşallah bunu gerçekleştirme noktasında Akşehir olarak, Akşehir özelinde biz de üzerimize düşeni yapma gayreti içerisindeyiz" diye konuştu.

"İlçemizde de yüzde 90'nın üzerinde anaokulu nezdinde bir okullaşma oranı var"

Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya da, Akşehir'in eğitim alanında il ve Türkiye ortalamasının üzerinde yer aldığına değinerek hayırsever vatandaşların eğitim alanına katkı sağlamasının önemine vurgu yaptı. Başkan Akkaya, "Bunun gibi inşallah bundan sonrada imkanı olan hayırseverlerimizi, zenginlerimizi bu şekilde arsa bağışlamaya, okul yapmaya, sağlık ocağı yapmaya buradan sizlerin huzurunda davet ediyorum. Ben tüm hayırseverlerimize teşekkür ediyorum. Özellikle anaokulları gerçekten önemli. Eğitimde başarı anaokulları ile daha da anlam kazandı. Bundan 10-15 yıl öncesine kadar anaokulları çok önemli görünmüyordu ama şimdi artık anaokulları çocuklarımızın başarılı olmasında önemli bir unsur haline geldi. İlçemizde de yüzde 90'nın üzerinde anaokulu nezdinde bir okullaşma oranı var. Ben tekrar hayırseverlerimize teşekkür ediyorum. Bu tür faaliyetlerde biz de belediye olarak gücümüz yettiğince yer almaya çalışıyoruz. O hayırseverlerimiz gibi, bakanlığımıza bir kıvılcım dahi olsa katkı vermeye çalışıyoruz. Belediye olarak 1 trilyon liranın üzerinde tamir ve bakım yapmışız. Bugüne kadar 9 bin 500 öğrencimize kitap, kırtasiye ve çanta yardımı yapmışız. Ayrıca ihtiyaç sahibi öğrencilerimize de önlük, kıyafet yardımı yaptık. Bu yardımları da inşallah bundan sonrada gücümüz ölçüsünde yapmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Hayırsever aileye plaket

İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadık Köseoğlu ise, Akşehir'deki eğitim verileri ve anaokulları hakkında bilgi verdi. Anaokulu öğrencilerinin gösterisinin ardından arsayı bağışlayan aile adına konuşan Lütfi Kula "Anaokulları; 0-6 yaş öncesi çocuklarımızın eğitim gördükleri eğitim yuvalarıdır. Buradan sonra çeşitli okullara gidip memleketimize katkıda bulunacaklar. Eğitime katkı kadar güzel bir şeyin olmadığının bilincinde olarak, aile olarak babalarımızın bu arsaları üzerine Milli Eğitim Bakanlığı tarafından inşa ettirilen bu anaokulu için teşekkür ediyoruz. Eğitime yapılan her katkının insanımıza yapıldığını düşünerek çok mutlu olduğumuzu ifade etmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından törene katılan protokolce hayırsever ailelere plaket takdim edildi. Okul açılış kurdelesinin kesilmesin ardından Protokol tarafından okul gezilerek, öğrencilerle sohbet edildi. Akşehir Hacı Yusuf-Mustafa Kula Anaokulu" açılış törenine; Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, İlçe Kaymakamı Mehmet Türk, Garnizon Komutanı Albay Orkun Turaçlı, Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya, AK Parti İlçe Başkanı Abdurrahman Çardakoğlu, ilçe protokolü, Okul idarecileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Şehit ailesine ziyaret

Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Kaymakam Mehmet Türk, Belediye Başkanı Salih Akkaya okul açılışının ardından Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde PKK'lı teröristler tarafından tuzaklanan patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Ümmet Ufacık'ın anne ve babasının yaşadığı eve geçerek başsağlığı ziyaretinde bulundu. Bakan Yardımcısı Erdem daha sonra Akşehir Şehit Zeynep Sağır Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde gerçekleştirilen okul müdürleri toplantısına katıldı.

Akşehir’de hayırseverlerin bağışladığı arsada yapılan anaokulu açıldı

Akşehir’de hayırseverlerin bağışladığı arsada yapılan anaokulu açıldı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber