Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 24 Haziran 2016 - 17:23 Yorum: 0

Akşehir’de Kanalizasyon Alt Yapı Çalışmaları Başlıyor

Konya'nın Akşehir İlçe Belediye Başkanı Salih Akkaya, Akşehir'deki alt yapı çalışmalarına büyük önem verdiklerini söyleyerek, çalışmalar tamamlandıktan...

Akşehir’de Kanalizasyon Alt Yapı Çalışmaları Başlıyor

Konya'nın Akşehir İlçe Belediye Başkanı Salih Akkaya, Akşehir'deki alt yapı çalışmalarına büyük önem verdiklerini söyleyerek, çalışmalar tamamlandıktan sonra 24 Ağustos Bulvarı'nın sıcak asfaltla kaplanması konusunun değerlendirildiğini söyledi.

Avrupa Birliği (AB) hibe desteği alınarak geçtiğimiz günlerde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca ihalesi yapılan Akşehir Atık Su Arıtma Tesisi ve Kanalizasyon Şebekesi işinde kollektör hat yapım çalışmaları başlıyor.

Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, "Akşehir'imizin en büyük sıkıntılarından biri olan alt yapı işinin önemli bir ayağı olan kanalizasyon alt yapısı değişiyor. 11 Milyon Euro (milyon) bedel ile ihalesi yapılan atık su arıtma tesisi ve 36 kilometrelik kollektör hattı değişimi ile Akşehir'imizde uzun yıllar kanalizasyon ile ilgili sıkıntı yaşanmayacak" dedi.

Başkan Akkaya, Akşehir'de ihalesi yapılan yağmur suyu drenaj projesi yapım çalışmalarının devam ettiğini belirterek, "Yüklenici firma ile temas halindeyiz. Projesi tamamlanır tamamlanmaz, drenaj alt yapı yapım çalışmalarına başlanacaktır" diye konuştu.

Başkan Akkaya, ayrıca 38 kilometrelik elektrik hatlarının yeraltına alınması çalışmasının da başladığını, halen Kuşçu Mahallesi ve Nasreddin Mahallesi'nde çalışmaların sürdüğünü ifade etti. Akşehir'deki tüm bu alt yapı çalışmaları ile birlikte önümüzdeki yıl yapımına başlanacak olan İçme Suyu hattı yenileme çalışmalarının da tamamlanmasından sonra Akşehir'in önemli caddelerinden biri olan 24 Ağustos Bulvarı'nda da bir değişime gitmeyi düşündüklerini belirten Başkan Akkaya, önümüzdeki süreçte 24 Ağustos Bulvarı'ndaki granit küp taşlarının kaldırılarak yerine sıcak asfalt yol (BSK) yapılması konusunun değerlendirildiğini söyledi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber