Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 12 Mart 2015 - 13:38 Yorum: 0

Akşehir'de tarım işçilerine yönelik seminer

KONYA (AA) - Akşehir'de tarım işçilerini taşıyan minibüs sürücülerine ve tarım çalışanlarına yönelik seminer düzenlendi.Akşehir Kaymakamı Yalçın Sezgin, Akşehir Kültür Merkezinde...

Akşehir'de tarım işçilerine yönelik seminer

KONYA (AA) - Akşehir'de tarım işçilerini taşıyan minibüs sürücülerine ve tarım çalışanlarına yönelik seminer düzenlendi.

Akşehir Kaymakamı Yalçın Sezgin, Akşehir Kültür Merkezinde düzenlenen seminerde, 2010'da çıkarılan Mevsimlik Tarım İşçilerinin Çalışma ve Sosyal Hayatlarını İyileştirme başlığı altında 19 maddelik emir ve talimatta açıkça mülk idari amirlerine, kurum ve kuruluşlara genelgede bölge idari amirlerine sorumluluklar yüklendiğini söyledi.

Taşıyıcı belgesi olmayanların araçlarında işçi taşımasına müsaade verilmediğini belirten Sezgin, şunları kaydetti:

"Araçların belgeleri olup olmadığı denetimlerle tespit edilecektir. Yalvaç kasabasında meydana gelen hazin kaza sonucu hayatını kaybeden vatandaşlarımızın başına gelen bu kötü olayın tekrar olmaması için dikkat edilmelidir. Çalışmaya giden ailelerin işe götüremeyecekleri çocukları için bulundukları evlerine yakın kurs gibi yerler açılacak. İş verenlerin büyütüp yetiştirdiği meyve sebze gibi mahsullerini çapalatmak ve toplatmak için dışarıdan işçiler getiriliyor. Çalışan işçilerin emeğinin karşılığı mutlaka verilmeli. Ayrıca tedbirler konusunda işverenlerin de alacakları bazı önlemler var. İşçi getiren dayı başıların işçi getirebileceğine dair araç belgesi almaları gerekmektedir. İşçi getiren herkesin iş kura gelip 'işçi getiriyorum' demesi gerekmektedir."

Seminere, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ali Uslu, İlçe Emniyet Müdürü Erkan Çelik, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber