Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 19 Mart 2015 - 14:18 Yorum: 0

Akseki'de deprem ve afet semineri verildi

ANTALYA (AA) - İl Acil Durum Müdürlüğü teknik elemanlarınca Akseki ilçesinde "Deprem ve Afet Bilinci" konulu seminer düzenlendi.Antalya Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Deprem ve İyileştirme...

Akseki'de deprem ve afet semineri verildi

ANTALYA (AA) - İl Acil Durum Müdürlüğü teknik elemanlarınca Akseki ilçesinde "Deprem ve Afet Bilinci" konulu seminer düzenlendi.

Antalya Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Deprem ve İyileştirme Şube Müdürü İnşaat Mühendisi Adil Elkatmış ve Jeofizik Yüksek Mühendisi Perihan Akbaş Kayhan tarafından Akseki ilçesinde "Deprem ve Afet Bilinci" konulu seminer verildi.

Seminere, daire amirleri, okul müdürleri ve mahalle muhtarları katıldı. Deprem konusunda bilinç ve farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen seminerde, depremin oluşumu, deprem-yapı ilişkisi, deprem riski, Antalya ve Türkiye'nin depremselliği konularında bilgi verildi.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Şube Müdürü Adil Elkatmış, Antalya merkez ve ilçelerinde 20 okulda deprem bilinçlendirme eğitimi verdiklerini, kurum ve kuruluşlardan gelen talepler üzerine de eğitimler düzenlediklerini bildirdi.

Türkiye'nin deprem gerçeğine dikkati çeken Jeofizik Yüksek Mühendisi Perihan Akbaş Kayhan ise Türkiye'nin aktif bir deprem kuşağında olduğunun altını çizdi. Dünya üzerindeki depremlerin yaklaşık yüzde 17'sinin bu kuşakta meydana geldiğini vurgulayan Kayhan, şöyle konuştu:

"Ülkemizin üzerinde bulunduğu yer kabuğu fizikselliği, büyük ölçekteki levhaların arasında kalan küçük levha hareketlerine bağlı oluşan bir mekanizmadır. Bu hareketliliğe bağlı olarak oluşan en yıkıcı depremlerin oluşturduğu fay kırıkları, Kuzey Anadolu Fayı, Doğu Anadolu Fayı olarak ortaya çıkmıştır. Bunun yanında Ege ve Akdeniz bölgelerinde levha bildirmeleri sonucu oluşan depremlerde mevcuttur."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber