Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 25 Kasım 2014 - 19:24 Yorum: 0

Aksu veya Erkenek’ten alternatif su kaynağı ilimize kazandırılmalı

AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin Orman ve Su İşlerinin Bütçe görüşmelerinde, Malatya'ya yapılmasını istediği göletleri ve mevcut su kaynaklarının korunup,alternatif kaynakların oluşturulmasını istedi.

Aksu veya Erkenek’ten alternatif su kaynağı ilimize kazandırılmalı

AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin Orman ve Su İşlerinin Bütçe görüşmelerinde AK Parti gurubu bir konuşma yaparak Orman ve Su işleri Bakanlığının çalışmaları hakkında bilgi verip, Malatya'ya yapılmasını istediği göletleri ve mevcut su kaynaklarının korunup,alternatif kaynakların oluşturulmasını istedi.

Son 10 yılda Orman ve Su İşleri Bakanlığı aracılığıyla Malatya'ya 811 milyon yatırım yapıldığını  hatırlatan Şahin şunları kaydetti:

2003-2013 yılları arasında Malatya’mıza 811 milyon TL yatırım yapılarak 173 bin dekar tarım arazisi sulamaya açtınız. Darende-Gökpınar, Malatya-Kapıkaya, Yoncalı ve Malatya ili sulamaları rehabilitasyonu projesi ve Boztepe sulaması çalışmalarının bitmesiyle toprağın hasret kaldığı suyla inşallah buluşmasını sağlayacağız. 1.000 Günde 1.000 Gölet Projesi kapsamında 12 göletimizi ilimize kazandırdınız.Malatya'mıza gölet talebinde bulunmuş olduğumuz köylerden birkaçını da müsaadenizle sizlere ifade etmek istiyorum: Özellikle Yeşilyurt ilçesinin Gözene köyü, Merkeze bağlı Pelitli köyü, Arapgir  ilçesi Kayakesen köyü, Arguvan ilçesi Yazıbaşı köyü,  İnek Pınarı Göleti, Çiftlik göleti, Yukarı Ulupınar göleti, Hekimhan-Akmağara, Yazıhan-Ansır köylerine gölet ve planlama çalışmalarına başladığınızı bilmekteyiz. Aliağa Barajı ile ilgili taleplerimizi daha önce de iletmiştik. İnşallah,  bunlarla da ilgili çalışmalar yapılırsa sanırım Malatyalı çiftimizin biraz da bu konudaki sıkıntısı gidermiş olacaksınız"

Beylerderesi göletinin yapılmasının önemine de değinen Şahin " Malatya'nın kuzey bölgesinde oluşan  100 bin dekarlık arazinin suyla buluşacağı Beylerderesi göletimizin de Malatya’mız için büyük önem taşıdığını bilmekteyiz. Ayrıca, bugüne kadar gerçekten yine özellikle çekirge ve diğer birtakım haşereyle mücadele noktasında keklik salıverdiğinizi geçen yıllar hep gördük. Önümüzdeki dönem içerisinde çiftçilerimizin zorda kalmaması için bunları da eğer  tekrar devam ettirebilirsek inşallah hayırlı bir hizmet yapmış oluruz.Kentten köye  göçü tersine çevirme konusunda yapılan çalışmalara ilaveten: Süt Sığırcılığı, Güneş Enerjisi, Süt Koyunculuğu ve Fenni Arıcılık konularında  vatandaşlarımızın desteklenmesi kalıcı çözümü daha da sağlayacaktır. Son olarak Malatya ilimizin su ihtiyacını karşılayan Kaptaj bölgesindeki suyumuz 600 bin nüfuslu bir şehre yetecek olan içme suyumuz  mevcuttur. Allah korusun, herhangi bir kaybımız söz konusu olduğunda ikinci bir alternatif suyumuzun olmaması ciddi bir sıkıntı oluşturacak. Bu konu da Aksu veya Erkenek’ten alternatif su kaynağının ilimize kazandırılması hususunda desteklerinizi bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber