Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 06 Ekim 2016 - 14:48 Yorum: 0

Aktaş, belediye hizmetlerini anlattı

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, belediyenin yaptığı hizmetleri anlattı.

Aktaş, belediye hizmetlerini anlattı

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, belediyenin yaptığı hizmetleri anlattı.

2-3 aylık dilimde basın mensuplarıyla buluştuklarını hatırlatan Başkan Alinur Aktaş "Bu işleri ekibimizle beraber yapıyoruz. Yarın Mesudiye Mahallesi'nde park açılışımız var. Önümüzdeki hafta Oylat'ta yeşil enerji projemizi tanıtacağız. Oylat'ta artık kömür yakılmıyor. Atık suyla ısıtıyoruz Oylat'ı. Huzurevimizin inşaatı sürüyor. MERPA Pazarı bitti. DOSTUM projemiz bitti. Yakın zamanda ne zaman açılacağını söyleyeceğiz. Belediye binamız ve meydan projemizin yıl sonunda ihalesi olacak. SUGESAM projesinin 1 aylık süreci var. Tabiat Çiftliği'nin ihalesi gerçekleştirildi. Hayvan barınağı ihalesi 26 Eylül'de yapıldı. Katlı otopark ihalesi yapıldı. Eski Alyans Düğün Salonu bölgesinde yakında çalışmalar başlayacak. Masal Köyü Parkı ihalesi yapıldı. Çalışmalar sürüyor. Kültür Sanat ve Kongre Vadisi ile ilgili bizim bir isteğimiz var. Eski FEM Dershanesi olarak bilinen yerle ilgili bir talebimiz var. Bahçesi olmadığı için okul olamıyor. Valilik veya bakanlık vasıtasıyla isteğimiz oldu. Yeni yapılacak 13-15 milyonluk Kültür Sarayı'nın işlevine yakın bir yeri istiyoruz. Sıcak bakıldığında bunun karşılığında da bir ortaokul binası yapılacağını da taahhüt ettik. Yakın zaman içinde sonuçlanacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Su tartışmalarını da değerlendiren Alinur Aktaş, "2004-2014 yılı boyunca su ile ilgili yatırımlar İnegöl Belediyesi'nin çalışma alanındaydı. Bu yıla mahsus bir takım aksaklıklar olabilir. Kaynak bol olduğu sürece İnegöl'de suyla ilgili bir sıkıntı yok. Kuraklık olduğunda su sıkıntısı olabilir. Yaz aylarındaki sıkıntı bir süre sonra kendini gösteriyor. İnegöl'ün saniyede su ihtiyacı 600 litre. Kırkpınar-Ulupınar kaynağında 1500 litre civarında atıl su var. Şu an ise saniye 100 litre. Bu yetersizliği ortaya koyuyor. İnegöl'de sıkıntı olduğunda ne yapılıyor? İnegöl Belediyesi'nin geçmişte yaptığı yatırımlar var. BUSKİ'de buna ekleme yaptı. 12 derin kuyu Alibeyköy'de. 200 litre de burası temin ediyor. Tazyik olmadığı için üst katlara çıkış olmuyor. Bu dönemde böyle bir sıkıntı olabiliyor. Su ciddi bir ihtiyaç. Bu işin kesin çözümü barajdır. Biz 1 milyon TL'lik masraf yaptık. Bunları DSİ'ye temin ettik. Milletvekilimiz takip ediyor. İhalesi yapıldı. 2019 senesinde de bitirileceğini biliyoruz. Temennimiz bu sıkıntıların ortadan kalması. Alanyurt dahil yılın 12 ayı kaynak suyunu ilçe halkımızın tüketmesidir. Pazar günü elektrik kesintisi oldu. Hiç ara verilmemesi gerekiyor. Jeneratör yok muydu, ne tür tedbirler alındı bilmiyorum. Su fiyatlarındaki artış bu derece olmasaydı belki tepki de bu derecede olmazdı" diye konuştu.

Aktaş, belediye hizmetlerini anlattı

Aktaş, belediye hizmetlerini anlattı

Aktaş, belediye hizmetlerini anlattı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber