Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 12 Ekim 2016 - 12:58 Yorum: 0

Aktif Felsefe Yunus Emre’yi anlattı

2. Uluslararası Yunus Emre Günleri etkinliği farklı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.

Aktif Felsefe Yunus Emre’yi anlattı

2. Uluslararası Yunus Emre Günleri etkinliği farklı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Gönüllü felsefeciler, İslam tarihinin en büyük düşünürlerinden Yunus Emre'nin hayatını sahneledi. Beğeni toplayan oyunu izleyenler arasında Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi de vardı.

Yunusemre Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Uluslararası Yunus Emre Günleri etkinlikleri kapsamında Şehir Tiyatrosu'nda Yunus Emre'nin hayatını konu olan oyun sahnelendi. Aktif Felsefe Derneği'nin sahneye koyduğu oyunu Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Dandin, Belediye Meclis Üyeleri, Daire Müdürleri, Aktif Felsefe Derneği Manisa Temsilcisi Emel Tokuyan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Flüt ve gitar dinletisi eşliğinde sahnelenen oyun izleyenlerden yoğun alkış aldı. Oyun sonrası sahneye çıkarak oyuncuları kutlayan Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, "Sanatçı kardeşlerimiz Yunus Emre'yi çok güzel ifade ettiler. "İlim ilim bilmektir, ilim kendin bilmektir. Sen kendini bilmez isen bu nice olmaktır. İstersen var bin Hacca, hepsinden iyisi bir gönüle girmektir'. Bu sözler, üç beş satırla insanlığın, erdemin, yüreğin, aşkın ve sevginin anlamını ne kadar güzel ifade ediyor. Uluslararası olarak geçen yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz etkinlik çerçevesinde düzenlediğimiz sempozyumda bir hocamızın söylediği bir sözü aldım nakşettim. Dedi ki; "Yunus'tan biz hem dilimizi öğrendik, hem de dinimizi öğrendik'. Yunus Emre, böylesine yüksek bir şahsiyet. Duru bir Türkçeyle ve çok kısa ifadelerle içinden gelenleri söylemiş, yaşamış ve yaşatmış bir insandır. Ne mutlu ismi belediyemize verilmiş. Bu nedenle Yunus Emre'yi anmak, onu gençlerimize ve gelecek nesillerimize aktarmak ve tüm dünyaya tanıtmak bizim vazifemizdir" diye konuştu. Başkan Çerçi oyunculara günün anısına tablo hediye etti.

Organizasyon sorumlularından Dr. Semra Şen ve Dr. Ercümet Çavdar ise, böylesine anlamlı bir organizasyonla Yunus Emre'nin öğretilerini yeni nesillere aktaran Yunusemre Belediyesi'ne teşekkür etti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber