Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 25 Haziran 2016 - 14:58 Yorum: 0

Aktif Gazeteciler, 11. İftarda Buluştu

Osmaniye Aktif Gazeteciler Cemiyeti (AGC) üyeleri ve aileleri iftarda bir araya geldi.

Aktif Gazeteciler, 11. İftarda Buluştu

Osmaniye Aktif Gazeteciler Cemiyeti (AGC) üyeleri ve aileleri iftarda bir araya geldi.

AGC'nin geleneksel hale gelen iftar programının bu yıl 11. gerçekleştirildi. İftar programına Osmaniye eski Belediye Başkanı Av. Mehmet Gürbüz, Osmaniyeli Şair Yazar Bestami Yazgan, Osmaniye Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mehmet Cihangir, Adana Basın Yayın Enformasyon Şube Müdürü Erdoğan Güvel, Adana Basın Yayın Enformasyon personeli Yusuf Yüksel ve AGC üyeleri ile aileleri katıldı.

İftar programına yoğun işlerinden dolayı katılamayan Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Mevlüt Yeni ve Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu (TGK) Genel Başkanı Nuri Kolaylı birer mesaj gönderdi.

Programda konuşan AGC Başkanı ve TGK Yönetim Kurulu üyesi Ali Cihangir, "Bugün bu iftarda cemiyet yönetimi, üyelerimiz, ailelerimiz ve aramızda bulunan misafirlerimizle bir araya geldiğimiz için çok mutluyum. Bu birlik ve beraberliğimizi, birbirimize olan samimiyetimize borçlu olduğumuzu biliyorum. Bizleri kırmayarak davetimize katıldığınız için hepinize teşekkür ediyorum." dedi.

Aktif Gazeteciler Cemiyetinin mesleğini gazeteciler etiği doğrultusunda yapan tüm basın mensuplarına kapılarının açık olduğunu vurgulayan Cihangir; "Bildiğiniz üzere AGC 2004 yılında kurulan genç bir cemiyet. Son 3 yılda önemli çalışmaların içerisinde yer aldık. Özellikle Türkiye genelinde yeni bir örgütlenmeye başladığında cemiyetimizin de bu örgütlenme içerisinde yer alması ve davet edilmesi bizleri mutlu etti. Bugün 25 binin üzerinde üyesi bulunan 7 bölgeden 7 federasyonun çatı örgütü olan Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu bünyesinde bir cemiyetiz ve cemiyet başkanı olarak yönetim kurulunda yer almamız da cemiyetimiz adına önemli bir durumdur. Konfederasyon olarak Türkiye'nin değişik illerinde yaptığımız başkanlar kurulu toplantıları ile mesleğimizin sorunlarını masaya yatırıyor, çözüm önerileri konusunda ilgili kurumlarla gerekli görüşmeleri yapıyoruz. Konfederasyonumuz kuruluşundan bugüne gerek basın ilan kurumunda ve gerekse basın yayın enformasyon genel müdürlüğünün basın kartları yönetmeliğinde önemli değişikliklerin yapılmasında katkılar sağlamıştır. Özellikle son aylarda doğudaki terör olayları nedeniyle mağdur olan meslektaşlarımızın sorunlarının çözümü konusunda basın ilan kurumu ile irtibatlar sağlanmış, sorunlar basın ilan kurumunun yönetimine taşınmış ve gerekli hassasiyetlerin gösterilmesi konusunda kararlar alınmıştır. Türkiye genelinde bu çalışmalara imza atarken bizler de Osmaniye'de meslektaşlarımızın sorunlarının çözümü için mücadeleler yapıyoruz. Cemiyetimizin ayakta durması için birilerinin arka bahçesi olmadan kendi imkanlarımızla çalışmalar yapıyoruz." diye konuştu.

Osmaniye'nin kültürel değerlerinin yaşatılması için çalıştıklarını da belirten AGC Başkanı Cihangir; "1985'te başlayıp 2000 yılına kadar bir şekilde devam eden Güneysu Dergisi, 2000 yılında Bestami Yazgan hocamın İstanbul'a gitmesiyle adeta öksüz kalmıştı. Bu kültürel değerimizi yaşatmak için 2012 yılında Ahmet Doğru hocamla birlikte Haydi Bismillah diyerek yola çıktık. Bugün aramızda olan Bestami Yazgan hocama bize duyduğu güven ve verdiği desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Cemiyet olarak Güneysu dergimizin yanına bir yayın daha ekledik. Bundan 2 ay önce yeni bir gazete çıkardık. Genç Siyasetçilerin Fikir Hasadı sloganı ile aylık olarak çıkan Turfanda Gazetemiz Korkut Ata Üniversitesinde Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi okuyan 6 kardeşimizin himayelerinde çıkmaktadır. Fikri olan, yazmayı seven gençlerimize imkan sunmak bizim gibi mesleki örgütlerin temel görevidir diye düşünüyorum. Bugün aramızda bulunan Turfanda Gazetemizin sorumlu yazı işleri müdürü ve yayın kurulu ekibine de aramıza hoşgeldiniz diyor, güzel işler yapacaklarına inancımın tam olduğunu belirtiyor başarılar diliyorum." diyerek sözlerini tamamladı.

Program sonunda bir selamlama konuşması yapan Bestami Yazgan, konuşmasına şiirle başlayıp Güneysu dergisinin Aktif Gazeteciler Cemiyeti tarafından yeniden çıkartılmasından duyduğu mutluluğu paylaştı.

Aktif Gazeteciler, 11. İftarda Buluştu

Aktif Gazeteciler, 11. İftarda Buluştu

Aktif Gazeteciler, 11. İftarda Buluştu

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber